- ISBN
- 978-973-46-9780-9
- An apariție
- 2024
- Lună apariție
- 1
- Număr pagini
- 456
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 106x180
- Colecție
- TOP 10+
- Domenii
Traducere din limba engleză de Ioana Georgescu
Rămasă orfană în urma călătoriei cu familia din Irlanda în America, micuţa Lavinia ajunge pe o plantaţie de tutun din Virginia, unde este pusă să muncească în bucătărie, alături de sclavi. Acolo este dată în grija frumoasei sclave Belle, fiica ilegitimă a stăpânului. Lavinia învaţă să gătească, să facă curăţenie şi să servească la masă, îndrumată de dragostea şi dârzenia tăcută ale noii sale familii. Cu timpul, fata este acceptată în casa cea mare, având grijă de soţia stăpânului, care e dependentă de opiu, şi împrietenindu-se cu periculosul, dar protectorul ei fiu. Deşi Lavinia încearcă să construiască punţi între cele două lumi, faptul că e albă o distanţează de Belle şi de ceilalţi sclavi. Bucătăria sclavilor este un roman sfâşietor şi totuşi plin de speranţă despre rasă, clase sociale, demnitate, secrete adânc îngropate şi legături de familie puternice.
- An apariție
- 2024
- Lună apariție
- 1
- Număr pagini
- 456
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 106x180
Despre autori
Kathleen GRISSOM s‑a născut în Canada, în provincia Saskatchewan. După absolvirea liceului, a urmat o şcoală de infirmiere. Apoi a plecat la Montréal şi s-a angajat la Royal Victoria Hospital. Ulterior s-a mutat în SUA, unde a lucrat la o companie de producţie grafică şi a urmat cursuri de creative writing. S-a stabilit în cele din urmă în Virginia, unde locuieşte alături de soţul ei în conacul unei plantaţii. Bucătăria sclavilor este primul ei roman.