Între cer şi pământ
Între cer şi pământ
Între cer şi pământ
Între cer şi pământ
Între cer şi pământ
Între cer şi pământ
Între cer şi pământ
Între cer şi pământ
Între cer şi pământ
Între cer şi pământ
Între cer şi pământ
Între cer şi pământ
Între cer şi pământ
Între cer şi pământ
Între cer şi pământ
Între cer şi pământ
Între cer şi pământ
Între cer şi pământ
Între cer şi pământ
Între cer şi pământ
Între cer şi pământ
Între cer şi pământ
ISBN ePub

978-973-46-4954-9

ISBN PDF

978-973-46-4955-6

An apariție

2014

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
TOP 10+
Domenii

Între cer şi pământ

(ediție de buzunar)

Autori: Jón Kalman Stefánsson
17.89 lei

Primul roman al trilogiei fiordurilor, care mai cuprinde Tristeţea îngerilor şi Inima omului

Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 

Traducere din limba franceză de Magda Răduță

Cu o sută de ani în urmă, pescarii Islandei ştiau prea bine ce se afla între cer şi pământ: Marea Îngheţată. De-aici încolo, lucrurile erau simple: îţi făceai cruce să nu te prindă furtuna, ieşeai pe mare într-o barcă de şase oameni, aruncai undiţele, aşteptai ca peştele să muşte, trăgeai de undiţe şi pe urmă la vâsle, te întorceai la mal, curăţai peştele, îl vindeai. Apoi aveai ce mânca şi cu ce plăti datoria la prăvălia din sat, aveai chiar bani pentru o sticlă de rachiu. Dar pe Bárður îl aşteaptă altă soartă, fiindcă în larg orice greşeală se plăteşte scump, iar flăcăul orbit de dragoste face cea mai prostească greşeală: uită să-şi ia pufoaica înainte să plece pe mare. Între cer şi pământ este deopotrivă cartea cerului plumburiu, a mării nemiloase şi a băiatului, celălalt personaj-cheie al romanului, care, marcat de durerea de a-şi fi pierdut cel mai bun prieten, încearcă să găsească un sens morţii – o experienţă de neînţeles când n-ai nici douăzeci de ani.

 

An apariție
2023
Lună apariție
2
Număr pagini
272
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Jón Kalman Stefánsson, unul dintre cei mai importanţi scriitori islandezi contemporani, s‑a născut la Reykjavík în 1963. La doisprezece ani s‑a mutat în vestul ţării, unde a lucrat pe rând la o fabrică de procesare a peştelui, la un abator, în construcţii şi la aeroportul din Keflavík. În 1986, după ce a absolvit liceul, s‑a întors în capitală şi s‑a înscris la universitate, unde a urmat cursuri de literatură o vreme, fiind totodată profesor de liceu şi colaborând la cotidianul Morgunblaðið. A debutat ca scriitor în 1988, publicând consecutiv trei volume de poezie, iar din 1996 au urmat numeroase romane, printre care Sumarljós og svo kemur nóttin (2005; „Lumina de vară, apoi se lasă noaptea” – Premiul Literar Islandez pentru proză), Himnaríki og helvíti (2007; Între cer şi pământ – Premiul P.O. Enquist) şi Fiskarnir hafa enga fætur (2013; „Peştii n‑au picioare” – Premiul revistei Lire pentru cel mai bun roman străin, nominalizat la Man Booker International Prize). La Editura Polirom au apărut Între cer şi pământ (2014, 2023), Tristeţea îngerilor (2016, 2023) şi Inima omului (2018), trilogia care l‑a făcut cunoscut în toată lumea, şi Povestea Ástei (2022), care a devenit bestseller în Islanda încă de la apariţie, în 2017, şi i‑a adus a patra nominalizare la Premiul Literar Islandez, dar şi Premiul Folio al Librarilor pentru ediţia în limba franceză.Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.