Regina albă
Regina albă
Regina albă
Regina albă
Regina albă
Regina albă
Regina albă
Regina albă
Regina albă
Regina albă
Regina albă
Regina albă
Regina albă
Regina albă
Regina albă
Regina albă
Regina albă
Regina albă
ISBN
978-973-46-6316-3
An apariție
2016
Lună apariție
9
Număr pagini
480
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
TOP 10+
Domenii

Regina albă

(ediţie de buzunar)

Autori: Philippa Gregory
INDISPONIBIL
24,95 lei

 

Traducere din limba engleză de Anacaona Mîndrilă-Sonetto

Philippa Gregory este una dintre cele mai renumite scriitoare britanice contemporane de ficţiune istorică, autoarea bestsellerurilor Surorile Boleyn şi Moştenirea Boleyn.

Inaugurînd un nou ciclu de romane dedicat de astă dată dinastiei Plantageneţilor, Regina albă zugrăveşte cu o fidelitate impresionantă una dintre cele mai întunecate şi mai frămîntate perioade din istoria Angliei – Războiul celor Două Roze. Mizînd pe aceeaşi combinaţie fascinantă între legendă şi biografie, ficţiune şi adevăr istoric, cu care şi-a obişnuit cititorii, Philippa Gregory readuce la viaţă una dintre figurile feminine marcante ale perioadei – regina Elizabeth Woodville – şi urmăreşte destinul uimitor al acestei femei de o neasemuită frumuseţe care ajunge peste noapte, dintr-o văduvă săracă din mica nobilime, însăşi regina Angliei, prin căsătoria secretă cu Edward al IV-lea. O adevărată cronică de epocă, romanul reconstituie rivalităţile permanente dintre cele două ramuri ale dinastiei Plantageneţilor, Casa de Lancaster şi Casa de York, războaiele violente pentru supremaţie dintre Henric al VI-lea şi Edward al IV-lea, intrigile complicate şi trădările infame, alianţele îndoielnice şi crimele pline de cruzime nelipsite din jocul puterii, atmosfera de teroare şi nesiguranţă care domneşte pretutindeni în Anglia secolului XV.

An apariție
2016
Lună apariție
9
Număr pagini
480
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Philippa GREGORY, una dintre cele mai renumite scriitoare britanice contemporane de ficţiune istorică, s-a născut în Kenya în 1954. A studiat la Universitatea din Sussex, unde a obţinut o diplomă de licenţă în istorie. Ulterior a devenit doctor în filologie la Universitatea din Edinburgh. A lucrat o vreme ca jurnalist şi producător la BBC, însă pasiunea pentru istorie şi literatură a îndemnat-o să se dedice scrisului. Autoare extrem de prolifică, Philippa Gregory a publicat până în prezent peste patruzeci de romane, dintre care amintim: Surorile Boleyn, distins cu Premiul Parker Romantic Novel of the Year şi ecranizat, Prinţesa statornică, Moştenirea Boleyn, Regina albă, Doamna apelor, Blestemul regelui şi Ultimul dintre Tudori, apărute şi la Editura Polirom. Cărţile sale au fost traduse în numeroase limbi şi s-au bucurat de succes în întreaga lume. În 2016 i s-a decernat Harrogate Festival Award for Contribution to Historical Fiction. Philippa Gregory este şi o autoritate recunoscută în domeniul istoriei femeilor.

 



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.