Longobardul
Longobardul
Longobardul
Longobardul
Longobardul
Longobardul
Longobardul
Longobardul
Longobardul
Longobardul
Longobardul
Longobardul
Longobardul
Longobardul
Longobardul
Longobardul
ISBN
978-973-46-0983-3
An apariție
2008
Lună apariție
11
Număr pagini
512
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
THRILLER
Domenii

Longobardul

Autori: Marco Salvador
INDISPONIBIL
9,62 lei

 
Traducere din limba italiana si note de Geo Vasile

Secolul al VII-lea d. Hr. Rotari este fiul ducelui de Brescia, un tinar indraznet, rebel si hotarit. In vinele lui curge singe regesc. Dar intr-o Italie impartita intre longobarzi si bizantini, drumul spre tron e presarat cu capcane, iar Rotari are un singur prieten in care poate avea incredere. Italia cruda si fascinanta a Evului Mediu timpuriu este readusa la viata in acest roman complex si alert, prin intermediul unor personaje de neuitat.

Longobardul este un roman istoric, o cronica fictionalizata a anilor de domnie ai lui Rotari, la inceput duce de Brescia, apoi incoronat rege (636-652) al longobarzilor. Acesta va fi instruit si sfatuit pina la moarte de magistrul, mentorul si consilierul sau, Stiliano, ubicuul narator care tine in mina toate firele epice. Superior epocii prin stiinta sa de carte, acesta este un personaj cuceritor atit prin slabiciunile sale omenesti, cit si prin intelepciune si deschidere universala, reunind in personalitatea sa simtamintele general umane cu capacitatea moderna de a negocia, de a face compromisuri, de a disocia intre bine si rau, in numele omeniei si al intelepciunii. Roman de aventuri, Longobardul contine si episoade idilice, dar cu sfirsit tragic (iubirea dintre Rotari si blinda, frumoasa si fragila lui sotie, Gaila), intrigi de palat, otraviri, tradari, conjuratii (in care exceleaza regina repudiata Gundeperga) si confruntari singeroase pe cimpul de batalie. Asadar, cititorul are la dispozitie o fresca impresionanta a Italiei de Ev Mediu timpuriu, supravietuind pe ruinele Imperiului si plina de capcane, recuperata printr-o vasta galerie de tablouri vivante intr-o povestire densa, alerta, scrisa cu o maiestrie inegalabila si un profund simt al suspansului.
An apariție
2008
Lună apariție
11
Număr pagini
512
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Marco Salvador s-a nascut in 1948 la San Lorenzo di Arzene, Friuli. Dupa studii universitare de filosofie la Trieste si de psihologie la Padova, pasiunea pentru istoria Italiei si a lumii il determina sa creeze o mica societate de cercetari istorice si genealogice si sa publice eseuri de istorie medievala. Marco Salvador scrie literatura inca din tinerete (primul roman din vremea studentiei, citit de Pasolini si predat de acesta unui editor, a fost retras din varii motive chiar de autor), dar adevaratul sau debut are loc in 2004, cind i se publica romanul Longobardul (Editura Piemme), o cronica a lui Rotari, regele longobarzilor din prima jumatate a veacului al VII-lea d.Hr., distins cu premiul pentru debut Citta di Cuneo. Tematica istoriei longobarzilor va continua si in urmatoarele doua romane: La vendetta del longobardo (Razbunarea longobardului, Editura Piemme, 2005) si L’ultimo longobardo (Ultimul longobard, Editura Piemme, 2006).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.