- ISBN
- 973-681-038-0
- An apariție
- 2002
- Lună apariție
- 12
- Număr pagini
- 270
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 147x205
- Colecție
-
STUDII DE GEN
- Domenii
-
Identitatea feminina si discursul mediatic in Romania postcomunista (Daniela Roventa-Frumusani) • Oglinda, oglinjoara, cine-i cea mai frumoasa in tara? Imaginea femeilor in emisiunile romanesti de divertisment (Romina Surugiu) • Limbaj, gen si putere (Otilia Dragomir) • De la „feminist” la „feminism”: o istorie selectiva a intersectiei femeilor cu filmul documentar (Adina Bradeanu)
Despre autori
Otilia Dragomir a fost cercetatoare la Institutul „Iorgu Iordan“ al Academiei Romane, apoi lector univ. dr. la Facultatea de Stiinte Politice, SNSPA, MA in studii de gen, SNSPA, specialista in analiza discursului si studii de gen, membra fondatoare a Centrului de Studii de Gen FILIA. Titulara a cursurilor de introducere in studii de gen si limbaj, gen si putere in cadrul masteratului de studii de gen, SNSPA. La Editura Polirom a mai publicat Lexicon feminist (in colaborare, 2002) si Femei, cuvinte si imagini. Perspective feministe (in colaborare, 2002). In prezent lucreaza la Parlamentul European, la Luxembourg.
Adina Bradeanu, absolventa a Facultatii de Litere si a Academiei de Teatru si Film, Bucuresti, MA in Studii de Gen, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), cercetatoare la Muzeul Taranului Roman, departamentul de antropologie vizuala ; specialista in antropologie vizuala si film documentar, membra a juriului la numeroase festivaluri internationale de film documentar. A publicat la Editura Polirom, in colaborare, „Femei, cuvinte si imagini. Perspective feministe” (2002).
Daniela Roventa-Frumusani, prof. dr., decana a Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea din Bucuresti, autoare a numeroase monografii si studii de semiotica, retorica si reprezentare a genului in presa, membra a AUF (Agence Universitaire de la Francophonie), IREF (Institut de Recherches Feministes Montreal), IAMCR (International Association for MASS Communication Research). A publicat la Editura Polirom, in colaborare, „Femei, cuvinte si imagini. Perspective feministe” (2002).
Romina Surugiu, asistenta univ. la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea din Bucuresti, MA in Studii de Gen, SNSPA, doctoranda in filosofie, cercetatoare in domeniul gen si mass-media. A publicat la Editura Polirom, in colaborare, „Femei, cuvinte si imagini. Perspective feministe” (2002).