- ISBN
- 978-973-681-733-5
- An apariție
- 2008
- Lună apariție
- 6
- Număr pagini
- 380
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
- Colecție
- OPUS > Științe politice
- Domenii
Războiul tăcut. Introducere în universul informațiilor secrete
Autori: Abram N. Shulsky , Gary J. Schmitt
Cuvint inainte de George Maior
Postfata de Mihai-Razvan Ungureanu
De o importanta deosebita pentru societatea civila si mediul academic din Romania, volumul acopera un deficit real de informatie privind munca de intelligence, spionajul si contraspionajul, analiza informatiilor, actiunile si operatiunile concrete din acest domeniu. Un adevarat manual al muncii de informatii, prin care, in plan didactic, clarifica diferite concepte-cheie in domeniul operational, precum sursele, agentii, activitatile secrete/sub acoperire, manipularea adversarului, modalitatile de culegere a informatiilor din surse tehnice si varietatea acestora.
"Dintr-o perspectiva americana, Razboiul tacut reprezinta o trecere in revista cuprinzatoare a lumii informatiilor care se adreseaza simultan neinitiatului (simplul cetatean curios), publicului larg, dar si persoanelor profund implicate - prin natura functiei/atributiilor lor - in activitatea de informatii. Beneficiind de ghizi "din interior", cartea creeaza un itinerar logic si succint prin labirintul plin de mistere al unei lumi mult prea adesea neintelese si - in România in mod cert - aproape necunoscute." (Mihai-Razvan Ungureanu)
- An apariție
- 2008
- Lună apariție
- 6
- Număr pagini
- 380
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
Despre autori
Abram N. Shulsky, cind a scris Razboiul tacut, era un membru marcant al National Strategy Information Center (NSIC) din Washington, DC. In prezent lucreaza la Washington, unde este consultant pe probleme de securitate nationala. Anterior, a facut parte din echipa de planificare a strategiilor politice din cadrul Cabinetului secretarului de stat american al Apararii. A fost coordonator al politicii privind controlul strategic al armelor din cadrul Pentagonului si director al subcomisiei din cadrul Comisiei speciale pentru activitatea de informatii a Senatului. De asemenea, a fost consultantul Consiliului de experti pe probleme de informatii externe al presedintelui si reprezentantul secretarului de stat american al Apararii la negocierile pe probleme nucleare si privind spatiul cosmic de la Geneva dintre SUA si URSS. Este autorul mai multor articole referitoare la serviciile de informatii si problematica securitatii nationale.
Gary J. Schmitt este presedinte al Proiectului pentru un nou Secol American (Project for the New American Century), un grup de experti specializat pe probleme de securitate nationala. A fost director executiv al Consiliului de experti pe probleme de informatii externe al presedintelui SUA si director al subcomisiei din cadrul Comisiei speciale pentru activitatea de informatii a Senatului. De asemenea, a fost consultant pentru Departamentul Apararii din SUA. Este autorul mai multor lucrari privind probleme de securitate nationala si guvernul american.