Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
Spitalul în mişcare
ISBN
978-973-46-5623-3
An apariție
2017
Lună apariție
7
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
COLLEGIUM > Sociologie. antropologie
Domenii

Spitalul în mişcare

Schimbări organizaţionale şi condiţii de muncă

Autori: Mihai Dinu Gheorghiu , Frédéric Moatty
INDISPONIBIL
9,99 lei

 

Traducere de Carmen Pădurariu
Prefaţă de Vasile Cepoi

Spitalul a făcut recent în Franţa obiectul unor reforme succesive vizînd aspecte economice, organizaţionale şi profesionale, cu scopul declarat de a controla cheltuielile şi de a le adapta la evoluţia cererii de îngrijiri medicale în contextul îmbătrînirii populaţiei. După unii specialişti, aceste reforme introduc legile pieţei în domeniul sănătăţii, spitalul „îmbolnăvindu-se de rentabilitate”. După alţii, întrucît acoperirea cheltuielilor pentru sănătate devine tot mai problematică, menţinerea accesului la îngrijiri şi lupta contra inegalităţilor necesită creşterea eficienţei spitalului. Volumul prezintă controversele legate de gestionarea spitalului în condiţiile actuale şi ridică problema costului reformelor asupra personalului în lipsa căruia sistemul de sănătate nu ar putea funcţiona. Bazîndu-se pe studii statistice şi pe propriile anchete în care au intervievat o mare diversitate de membri ai personalului spitalicesc, autorii oferă propria viziune asupra acestor reforme şi a viitorului spitalului. 

„Ne aflăm în faţa unei «cărţi de învăţătură» pentru toţi cei interesaţi de modernizarea şi eficientizarea asistenţei medicale spitaliceşti, oferind o analiză critică a evoluţiei instituţionale a spitalului, cea mai importantă componentă a asistenţei medicale din orice sistem sanitar, atît prin complexitatea şi nivelul ştiinţific şi tehnic, cît şi prin consumul de resurse. Cititorul avizat va descoperi unghiuri de vedere care pun în lumină mecanismele de fineţe ale relaţiilor interumane ce guvernează specificul vieţii unei organizaţii atît de complexe cum este spitalul.” (Vasile Cepoi)

An apariție
2017
Lună apariție
7
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii

Puterea simbolică a instituţiei spitaliceşti • Problematică, metode şi terenuri de cercetare • Viziuni contrastante ale directorilor de spitale asupra schimbărilor • Noua guvernanţă şi organizarea pe poli de activitate • T2A: o inovaţie şi punerea ei în aplicare • Munca în spital • Cum să faci echipă în spital • Locurile de muncă: un personal în mişcare • Profesii şi raporturi profesionale • Condiţiile de muncă în faţa schimbărilorDespre autori


Mihai Dinu Gheorghiu este profesor universitar doctor şi predă la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei şi la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Cercetător la Centre d’études de l’emploi (CEE, CNRS), apoi la Centre d’études de l’emploi et du travail (CEET). Face parte din comitetul de redacţie al unor importante publicaţii de specialitate şi este membru al mai multor asociaţii profesionale internaţionale. A efectuat cercetări în domeniul sociologiei elitelor, a intelectualilor, a educaţiei şi a culturii, precum şi în sociologia muncii, în Franţa, Germania şi România. A publicat, printre altele: Les métamorphoses de l’agit‑prop (2 vol., Presses Universitaires du Septentrion, 1998), Analiză şi intervenţie în ştiinţa socială (Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, 2005), Littératures et pouvoir symbolique (în colab. cu Lucia Dragomir, Editura Paralela 45, Éditions de la MSH, 2005), Intelectualii în cîmpul puterii (Editura Polirom, 2007), Education et frontières sociales (coord., în colab. cu Monique de Saint Martin, Michalon, 2010; trad. rom.: Educaţie şi frontiere sociale, Editura Polirom, 2011), La mobilité des élites: réconversion et circulation internationale (Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, 2012).Frédéric Moatty este sociolog al muncii şi statistician, cercetător la CNRS, Conservatoire National des Arts et Métiers (CNAM), LISE, Centre d’études de l’emploi et du travail. Lucrări în domeniul sociologiei muncii şi organizaţiilor, al sociologiei tehnicilor şi inovaţiei şi al sociologiei ocupaţiilor. Dintre principalele lucrări publicate: L’hôpital en mouvement. Changements organisationnels et conditions de travail (în colab. cu Mihai Dinu Gheorghiu, Editions Liaisons, 2013), L’innovation dans le travail (coord., în colab. cu Jean‑Pierre Durand şi Guillaume Tiffon, Octarčs Editions, 2014).Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.