- ISBN
- 973-46-0411-2
- An apariție
- 2006
- Lună apariție
- 12
- Număr pagini
- 280
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 160x235
- Colecție
- COLLEGIUM > Sociologie. antropologie
- Domenii
Ancheta sociologică și sondajul de opinie. Teorie și practică
Autori: Traian Rotariu , Petru Iluț
Aparuta prima oara in 1997, lucrarea are un veritabil caracter didactic, fiind un ghid teoretic si practic despre cum se concep si se desfasoara optimal anchetele si sondajele. In acelasi timp, examineaza raportul cu alte strategii metodologice, relevind avantajele si dezavantajele si incadrindu-se problematica sondajelor in aceea mai larga a opiniei publice si a vietii social-politice. Prezenta editie, pastrind continutul de baza al primei aparitii, il dezvolta substantial. Multe teme si subteme au fost extinse in lumina unei bibliografii de data recenta, dar s-au alcatuit si un nou capitol privitor la insertia sondajelor in viata publica, precum si un subcapitol despre evaluarea calitatii anchetelor si sondajelor.
- An apariție
- 2006
- Lună apariție
- 12
- Număr pagini
- 280
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 160x235
Despre autori
Traian Rotariu (1943-2021) a fost profesor emerit la Departamentul de sociologie, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Dintre cărţile publicate la Editura Polirom menţionăm: Demografie şi sociologia populaţiei (2009), Studii demografice (2010).
Petru Ilut este profesor emerit la Departamentul de Sociologie al Universitatii „Babes‑Bolyai” din Cluj‑Napoca. Licentiat in filosofie, doctor in psihologie (sociala), cu stagii de specializare in SUA si, de mai scurta durata, in Franta, Germania si Suedia. Domenii de interes: sociopsihologia familiei si a valorilor, metodologia cercetarii sociale. A publicat si coordonat numeroase volume la diverse edituri din tara. Dintre cartile sale, la Editura Polirom au aparut: Ancheta sociologica si sondajul de opinie. Teorie si practica (1997/2006, in colab. cu Traian Rotariu), Abordarea calitativa a socioumanului (1998), Iluzia localismului si localizarea iluziei. Teme actuale de psihosociologie (2000), Sinele si cunoasterea lui. Teme actuale de psihosociologie (2001), Valori, atitudini si comportamente sociale. Teme actuale de psihosociologie (2004), Sociopsihologia si antropologia familiei (2005), Psihologie sociala si sociopsihologie (2009). Mai recent, la aceeasi editura, este coautor al volumului coordonat de T. Rotariu si V. Voineagu, Inertie si schimbare. Dimensiuni sociale ale tranzitiei in Romania (2012), si coordonator al volumului In cautare de principii. Epistemologie si metodologie sociala aplicata (2013). Este membru in asociatii profesionale din tara si din strainatate.