Statistica aplicată în psihologie
ISBN
973-683-577-4
An apariție
2000
Lună apariție
12
Număr pagini
296
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
COLLEGIUM > Psihologie
Domenii

Statistica aplicată în psihologie

Autori: Valentin Clocotici , Aurel Stan
28,85 lei

 
Raportarea sub forma statistica a informatiilor in societatea contemporana face necesara intelegerea notiunilor de specialitate, atit in scopul utilizarii corecte a datelor, cit si pentru evitarea „capcanelor” de manipulare a opiniei publice. Lucrarea de fata apare in acest context ca un manual ce abordeaza clar si sistematic rationamentul si conceptele statistice. Ea se adreseaza cu precadere psihologilor, sociologilor si specialistilor din disciplinele conexe, precum si studentilor care se pregatesc in domeniul psihopedagogiei si al stiintelor socioumane.
An apariție
2000
Lună apariție
12
Număr pagini
296
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Notiuni introductive • Scale de masura si statistici • Indicatori de masura a imprastierii • Prezentarea si sistematizarea datelor • Notiuni de teoria probabilitatilor • Inferenta statistica. Estimatii • Testarea ipotezelor statistice • Asocierea datelor • Analiza dispersionala


Despre autori


Valentin Clocotici este profesor la Facultatea de Informatica a Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi, coautor al cartii Metode statistice aplicate in industria textila, Editura Tehnica, Bucuresti, 1988. Alaturi de psihologul Aurel Stan, a publicat la Editura Polirom Statistica aplicata in psihologie (2000).


Aurel Stan (autor)
Aurel Stan este lector universitar doctor la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea „Al.I. Cuza” Iasi. Preda cursuri de statistica psihologica, teoria elaborarii testului psihologic si resurse umane. La Editura Polirom a mai publicat „Statistica aplicata in psihologie” (in colaborare cu Valentin Clocotici, 2000) si „Testul psihologic. Evolutie, constructie, aplicatii” (2002)


Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumparat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.