Elogiul prostiei
ISBN
973-683-241-4
An apariție
1999
Lună apariție
12
Număr pagini
352
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
PSIHOLOGIE APLICATĂ
Domenii

Elogiul prostiei

Autori: Vasile Pavelcu
 

Volum ingrijit de Adrian Neculau

Volumul cuprinde o selectie pe criterii tematice si cronologice a celor mai importante studii si articole publicate de Vasile Pavelcu de-a lungul celor peste 50 de ani de activitate: texte subtile, scrise intr-un ton oscilind cu maiestrie intre gravitate si ironie, intre rigurozitatea studiului stiintific si libertatea unui eseu. Temele? Faptul marunt, ca indicator al structurii persoanei, gestul revelator, structurile si semnificatiile cotidianului, rutina gindirii si cea comportamentala, banalul ridicat la statutul de atitudine intemeietoare. Elogiul prostiei – articolul care da titlul volumului – anunta aparitia unei noi specii umane, care ne-a invadat si ne-a sufocat o jumatate de veac.

 

Puteți descărca gratuit forma electronică a cărții (PDF) aici. 

(Reproducerea parțială sau integrală, prin orice mijloace, a cărților incluse în Biblioteca on-line a editurii este interzisă. Nerespectarea acestei obligații constituie o încălcare a dreptului de proprietate intelectuală și se pedepsește conform legilor în vigoare.)

An apariție
1999
Lună apariție
12
Număr pagini
352
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii


Despre autori


Vasile Pavelcu (1900-1991) si-a inceput studiile universitare la Kiev, continuindu-le la Iasi. Urmeaza un stagiu de specializare la Sorbona; din 1928 pina in 1970 a fost cadru didactic la Universitatea ieseana, devenind mentorul unei scoli de psihologie distincte. Dintre lucrarile sale amintim: Functia afectivitatii (1936); Psihologia personalitatii (1939), Constiinta si inconstient (1942); Drama psihologiei (1965), Invitatie la cunoasterea de sine (1970). Volumul Elogiul prostiei (Editura Polirom, colectia Psihologie aplicata) a fost ingrijit de prof. Adrian Neculau.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.