- ISBN
- 973-46-0210-1
- An apariție
- 2006
- Lună apariție
- 4
- Număr pagini
- 248
- Tip ediție
- contine CD
- Format
- 160x235
- Colecție
-
LINUX
- Domenii
-
Primul contact cu ROSLIMS Linux • Mediul grafic KDE • Cum sa fac...? • Gestionarea, arhivarea si regasirea fisierelor • Linux ca platforma multimedia • Conectarea la retea/Internet • Partitionarea si formatarea discurilor
Despre autori
Sabin Buraga este conferentiar doctor la Facultatea de Informatica a Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi, fiind titularul cursurilor „Tehnologii Web”, „Semantic Web”, „Interactiune om-calculator” si „Retele de calculatoare”. Este laureat al Premiului „Gheorghe Cartianu” al Academiei Romane (2005). Coordoneaza un grup de interes in domeniul tehnologiilor Web si are ca directii de cercetare Web-ul semantic si interactiunile intre sisteme distribuite pe scara larga. Mai multe amanunte sint disponibile pe Web la adresa http://www.infoiasi.ro/~busaco/. La Editura Polirom a mai publicat: Atelier de programare in retele de calculatoare (in colaborare, 2001), Programare Web in bash si Perl + CD (in colaborare, 2002), Proiectarea siturilor Web. Design si functionalitate + CD (2002; editia a II-a, 2005), Aplicatii Web la cheie. Studii de caz implementate in PHP (coord., 2003), Utilizare Linux. Notiuni de baza si practica (in colaborare, 2004), Situri Web la cheie. Solutii profesionale de implementare (coord., 2004), Prezentari multimedia pe Web. Limbajele XHTML+TIME si SMIL (in colaborare, 2004), Primii pasi in Linux + CD (in colaborare, 2006), Tehnologii XML (2006), Servicii Web. Concepte de baza si implementari (in colaborare, 2006) si Programare web 2.0 (2007).
Dragos Acostachioaie este programator de sistem si aplicatii Linux, administrator de retea la firma BIOSFARM din Iasi. Este autorul a numeroase articole despre sistemul de operare Linux, avind si o serie de contributii la nucleu si utilitare Linux. La Editura Polirom a mai publicat lucrarile: Programare C si C++ pentru Linux (2002), Securitatea sistemelor Linux (2003), Utilizare Linux. Notiuni de baza si practica (in colaborare cu Sabin Buraga, 2004), FreeBSD. Utilizare, administrare, configurare (in colaborare cu Ovidiu Ene, 2005) si Primii pasi in Linux (in colaborare cu Marius Marusteri si Sabin Buraga, 2006). Este titularul cursului „Administrarea sistemelor Linux” la Facultatea de Informatica a Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi. Informatii despre activitatea sa pot fi gasite pe situl Web aflat la adresa http://www.adt.ro. Domenii principale de interes: sistemele deschise, programarea orientata pe obiect, aplicatiile client-server si securitatea sistemelor UNIX.
Marius Marusteri este sef de lucrari in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Tirgu-Mures, seful Disciplinei de Informatica Medicala. Conduce echipa de dezvoltatori ai primelor distributii live Linux din Romania: ROSLIMS, o distributie de uz general, respectiv RoBioCluster, o distributie dedicata cercetarii biomedicale, cu suport pentru HPC (High Performance Computing) – clustere Linux.