Uitata cheie a viselor
ISBN
973-683-372-0
An apariție
1999
Lună apariție
12
Număr pagini
216
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Colecție
HEXAGON > La limita cunoașterii
Domenii

Uitata cheie a viselor

Autori: Noemi Bomher
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Cartea lui Noemi Bomher isi propune sa exploreze lumea misterioasa si efemera a visului, folosind o serie de simboluri si definitii preluate din texte asiro-babiloniene, greco-romane, din carti religioase de referinta (Talmudul, Vechiul Testament, Noul Testament, Coranul), dar si din lucrarile unor psihanalisti sau psihologi ca S. Freud, C.G. Jung, V. Pavelcu, P. Popescu-Neveanu. Autoarea pune la dispozitia cititorilor interesati de fenomenul oniric un amplu dictionar de termeni, oferind numeroase decriptari ale viselor. Clasificarea viselor in functie de imaginar este aleatorie. Vizuale, senzoriale, chinestezice, intelectuale si afective, visele depind de starea de spirit a visatorului (intotdeauna personaj principal in scenariul din vis).
An apariție
1999
Lună apariție
12
Număr pagini
216
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Fără comentarii
O istorie a limbajului special al visului • Cheia cheilor din vise • Pasajul de la limba spre literatura • Dictionar tematic


Despre autori


Noemi Bomher este conferentiar la Universitatea "Al. I Cuza", Iasi, Facultatea de Litere, Catedra de literatura romana „G. Ibraileanu”.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.