Fabian
Fabian
Fabian
Fabian
Fabian
Fabian
Fabian
Fabian
Fabian
Fabian
  • La reducere!
  • -40%
Fabian
Fabian
Fabian
Fabian
Fabian
Fabian
Fabian
Fabian
Fabian
Fabian
ISBN
978-973-46-9731-1
An apariție
2024
Lună apariție
1
Număr pagini
192
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
JUNIOR
Domenii

Fabian

Autori: Gelu Diaconu
17,97 lei 29,95 lei -40%


Valabilitate promotie: - 10-05-2024 in limita stocului disponibil.

Vârsta recomandată: 10+

 

Cu ilustrații de David Răileanu

Fabian este un băiat de zece ani, sărac și dezorientat, care, sătul de atmosfera rea din familie, pleacă de capul lui la București ca să-și caute mătușa și, prin ea, să-și afle salvarea. Neavând bani nici măcar pentru biletul de tren, e prins de un controlor care, ameninţându-l că-l dă jos la prima staţie, îl încuie într-un compartiment de serviciu. Închis, speriat și lipsit de speranţă, băiatul e găsit în cele din urmă de nea Tomiţă, un controlor simpatic și mărinimos. Întâlnirea aceasta e doar începutul unor aventuri care-i vor purta pe cei doi în inima Marelui Oraș și care-i vor schimba viaţa băiatului.

 

An apariție
2024
Lună apariție
1
Număr pagini
192
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Gelu DIACONU (n. 1962, București) a debutat publicistic în 2004, în revista Oglinda Literară, cu un grupaj de poeme. În 2006 a debutat în volum cu povestirea Fabian. În 2008 i-a apărut volumul Antipoeme (Editura Vinea), nominalizat la Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” Opus Primum. Au urmat volumele Resurse interioare (Editura Marineasa, 2012), blues (Casa de Pariuri Literare, 2013), Resurse umane (Editura Vinea, 2016), mother (Editura Paralela 45, 2018), Ziua în care a murit John Lennon (Casa de Editură Max Blecher, 2019), Tramvaie vechi, autobuze care nu mai vin (Casa de Pariuri Literare, 2022) și Resurse interioare (reeditare, Casa de Pariuri Literare, 2022). În 2018 i-a apărut la Editura Cartier romanul Sebastian, pentru care a primit premiul „Cartea discretă a anului 2018” din partea Asociaţiei Române a Creatorilor Culturali și Artiștilor (ARCCA). Cartea a ajuns pe lista scurtă la Festival du Premier Roman, care se desfășoară anual la Chambéry. Cel de-al doilea roman, Kaulas, i-a apărut în 2022, tot la Editura Cartier. În prezent administrează site-ul cultural omiedesemne.ro, care a primit în 2021 Premiul „Promotorul cultural al anului” la Festivalul Internaţional de Poezie și Muzică „Poezia e la Bistriţa”. De asemenea, este realizator al podcastului „Biblioteca lui Gelu”, un proiect elaborat în colaborare cu Dan-Andrei Deaconu și Mihai Deaconu.

Foto autor: Ciprian Măceșaru



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.