O istorie a Bizanțului
O istorie a Bizanțului
O istorie a Bizanțului
O istorie a Bizanțului
O istorie a Bizanțului
O istorie a Bizanțului
O istorie a Bizanțului
O istorie a Bizanțului
O istorie a Bizanțului
O istorie a Bizanțului
O istorie a Bizanțului
O istorie a Bizanțului
O istorie a Bizanțului
O istorie a Bizanțului
O istorie a Bizanțului
O istorie a Bizanțului
O istorie a Bizanțului
O istorie a Bizanțului
O istorie a Bizanțului
O istorie a Bizanțului
O istorie a Bizanțului
O istorie a Bizanțului
ISBN ePub

978-973-46-3260-2

ISBN PDF

978-973-46-3261-9

An apariție

2019

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
HISTORIA
Domenii

O istorie a Bizanțului

(ediţia a II-a)

Autori: Timothy E. Gregory
37.01 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 

Traducere de Cornelia Dumitru

Imperiul Bizantin a avut un rol esențial în păstrarea culturii Antichității clasice pînă în momentul în care Occidentul a fost pregătit să o primească. Importanța lui stă însă în primul rînd în ceea ce a creat și în bogăția de idei și principii, adesea contradictorii, pe care le-a îmbrățișat. Pornind de la cele mai recente cercetări, Timothy E. Gregory înfățișează succint întreaga istorie a Imperiului Bizantin, din epoca lui Constantin cel Mare (306-337) pînă la căderea Constantinopolului (1453), fără a ocoli principalele probleme istoriografice pe care le pune aceasta. Abordată cronologic, istoria politică alternează cu prezentarea vieții sociale și economice sau a culturii bizantine, autorul schițînd tabloul unei societăți pline de culoare și vitalitate, o veritabilă punte de legătură între Orient și Occident.

„Cartea lui Gregory este singurul manual propriu-zis de istorie bizantină. Este de asemenea o admirabilă analiză științifică ce dezvăluie vasta experiență a lui Gregory ca arheolog și istoric al Estului bizantin.” (William Caraher, University of North Dakota)

„Salut această a doua ediție adăugită a utilei introduceri a lui Timothy Gregory în domeniul tot mai amplu al studiilor bizantine. Va fi de mare ajutor studenților și profesorilor.” (Averil Cameron, University of Oxford)

„Cunoașterea profundă a arheologiei, a geografiei istorice și a surselor grecești originale îi permite profesorului Gregory să ofere în istoria sa lucidă a Bizanțului date privind legăturile neașteptate dintre lumea medievală și cea modernă.” (Linda Jones Hall, St. Mary’s College of Maryland)

„Opera lui Gregory prezintă în mod concret și original istoria politică, instituțiile, arta, arhitectura și factorii socioeconomici care au modelat Imperiul Bizantin, deseori înțeles greșit. Cartea se adresează atît mediului academic, cît și publicului general.” (Taxiarchis Kolias, University of Athens și The National Hellenic Research Foundation)

 

An apariție
2019
Lună apariție
1
Număr pagini
408
Tip ediție
cartonată
Format
160x235
Fără comentarii

Criza din secolul al III-lea • Renașterea sub Dioclețian • Epoca lui Constantin cel Mare Secolul al IV-lea: de la Constanțiu al II-lea la Teodosie I • Epoca lui Iustinian • „Evul întunecat” bizantin: sfîrșitul secolului al VI-lea și secolul al VII-lea • Dinastia Isauriană și iconoclasmul • Lupte nesfîrșite în jurul icoanelor • Începutul Dinastiei Macedonene Apogeul puterii bizantine • Comnenii Consecințele celei de-a patra cruciade Începutul declinului • Sfîrșitul imperiului • Bizanțul după căderea Constantinopolului



Despre autori


Timothy E. Gregory (n. 1951), istoric specializat în studiul Imperiului Bizantin și arheologie clasică, este profesor la departamentul de istorie al Ohio State University. Dintre volumele publicate: Vox Populi (1979), Panathenaia: Studies in Athenian Life and Thought in the Classical Age (1979), The Soteriology of Clement of Rome within the Intellectual Matrix (1988), The Early Byzantine Empresses and the Orthodox Church (1990), The Sanctuary at Epidauros and Cult based Networking in the Greek World of the Fourth Century B.C. (1992), Hellenic Religion and Christianization, c. 370-529 (2001), The Lives of Peter the Iberian, Theodosius of Jerusalem (2008).



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.