Exuvii
Exuvii
Exuvii
Exuvii
Exuvii
Exuvii
Exuvii
Exuvii
Exuvii
Exuvii
Exuvii
Exuvii
Exuvii
Exuvii
Exuvii
Exuvii
Exuvii
Exuvii
Exuvii
Exuvii
Exuvii
Exuvii
ISBN
978-973-46-7180-9
An apariție
2018
Lună apariție
1
Număr pagini
360
Tip ediție
cartonată
Format
130x200
Colecție
FICTION LTD
Domenii

Exuvii

(ediţia 2018)

Autori: Simona Popescu
55,00 lei

Vezi eBook
 

Ediţia a VII-a

Enigmaticul titlu al cărţii spune, într-un fel, totul: căci „exuviile” sînt pieile lepădate, carcasele subţiri lăsate în urmă de fluturi atunci cînd ies din pupe, învelişurile năpîrlite ale vietăţilor care, crescînd, se transformă cu totul. La fel facem şi noi cu ipostazele noastre vechi, infantile, imature, pe care le îngropăm în uitare. Simona Popescu, ea, nu poate şi nu vrea să le abandoneze: le strînge, le colecţionează, le suprapune într-un timp prezent care, ca într-o sincronie perpetuă, adună toate vîrstele precedente la un loc. Credinţa ei este că psihologia individuală, identitatea, personalitatea îşi pierd consistenţa dacă renunţă la paşii anteriori. Nu sîntem doar ce sîntem, ci şi ce am fost. Iar adevăratele abisuri ale fiinţei se ascund în trecut, în experienţele înstrăinate ale avatarilor care ne-au purtat numele.

„Simona Popescu este o scriitoare de o mare originalitate. Simonologia e un domeniu de cercetare care-i aparţine, deschis în continuare celor mai neaşteptate descoperiri.” (Gheorghe Crăciun)

„O sinceritate dezarmantă, dezarmată, savuros-periculoasă dacă nu eşti tu însuţi antrenat în scufundări la adîncimi perfid-voluptuoase. Citesc o carte despre mine! Nu-s original.” (Emil Brumaru)

Exuvii este un roman pe care se pot exersa o serie întreagă de abordări critice, de la cele tematice pînă la eseuri despre corporalitate, alteritate, identitate sau feminism. Orice abordare îşi are aşadar temeiul ei. Esenţial la acest roman este, cum ar spune Eco, faptul că poate institui noi date de cod sau de enciclopedie.” (Marius Chivu)

An apariție
2018
Lună apariție
1
Număr pagini
360
Tip ediție
cartonată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Simona Popescu (n. 1965) a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti în 1987. În prezent este conferenţiar universitar la aceeaşi facultate. Volume de poezie: Xilofonul şi alte poeme (1990; traducere în limba maghiară, 1998); Pauză de respiraţie (coautor, 1991); Juventus (1994); Noapte sau Zi (1998); Juventus şi alte poeme (antologie, 2004); Lucrări în verde. Pledoaria mea pentru poezie (2006); poeme în mai multe antologii publicate în ţară şi în străinătate. Proză: Exuvii (ed. I, 1997; ed. a II-a, 2002; ed. a III-a, Polirom, 2004; ed. a IV-a, Polirom, 2007; ed. a V-a, Polirom, 2011; ed. a VI-a, Polirom, 2016; traducere în limba poloneză, 2002, în limba maghiară, 2008, şi în limba franceză, 2016); Rubik (roman colectiv, coord., Polirom, 2008). Eseuri: Volubilis (1998); Salvarea speciei. Despre suprarealism şi Gellu Naum (2000); Clava. Critificţiune cu Gellu Naum (2004); Autorul, un personaj (2015). A obţinut numeroase premii literare.



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.