- ISBN
- 978-973-46-5968-5
- An apariție
- 2017
- Lună apariție
- 6
- Număr pagini
- 280
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
- Colecție
- FICTION LTD
- Domenii
Toate bufniţele (ed. I, 2012) a fost distins cu Premiul pentru cea mai bună carte a anului, secţiunea „Beletristică”, la Gala Bun de Tipar, ediţia a II-a.
În decembrie 2016, cotidianul Die Welt a inclus romanul Toate bufniţele în topul celor mai bune zece cărţi din literatura internaţională ale anului.
„Apariţie pe scena mondială: în Filip Florian poate fi descoperit un mare povestitor, iar romanul său, Toate bufniţele, este o carte copleşitoare, una dedicată consolării şi disperării în totalitarismul românesc. […] Acesta este mirajul cărţilor triste ale lui Filip Florian, există priviri asupra realităţii care fac ca ea să fie suportabilă, există şansa ca, măcar în ficţiune, la celălalt capăt al tunelului îngheţat să se afle o fată zîmbitoare.” (Die Welt)
„Toate bufniţele este o operă remarcabilă a literaturii universale, un roman fermecător despre ceasul înserat al amintirii, o carte care îi dă cititorului senzaţia că ar putea să atingă infinitul, să se joace cu el şi să îl scarpine ca pe un pisoi.” (Neue Zürcher Zeitung)
„Începînd cu prima frază, Filip Florian îl molipseşte pe cititor cu povestea sa, în care empatia, umorul, poezia şi tragicul se îmbină perfect armonios. […] El reuşeşte într-un mod uluitor să istorisească un şir de întîmplări triste cu mult haz, cu comic de situaţie şi, în acelaşi timp, să facă simţite cu rafinament epic constrîngerile şi neputinţa omului de rînd. Toate bufniţele este o lectură fascinantă, în care Filip Florian nu ţine lecţii sau demonstraţii, ci pune întrebări şi se zbate împreună cu protagoniştii săi pentru a găsi răspunsuri, în aspiraţia către dragoste, bucurie şi tihnă.” (Wiener Zeitung)
- An apariție
- 2017
- Lună apariție
- 6
- Număr pagini
- 280
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
Despre autori
Filip Florian s-a născut la 16 mai 1968, în Bucureşti. Primul său roman, Degete mici (2005), a fost recompensat cu Premiul pentru debut al României literare, Premiul de excelenţă pentru debut în literatură al Uniunii Naţionale a Patronatului Român şi Premiul Uniunii Scriitorilor pentru cel mai bun debut în proză. În 2006, împreună cu fratele său Matei Florian, a publicat romanul Băiuţeii. Zilele regelui (2008), al treilea roman al lui Filip Florian, a fost distins cu Premiul „Manuscriptum” acordat de Muzeul Naţional al Literaturii Române şi a fost desemnat Cartea anului 2008 la Colocviul romanului românesc contemporan. A beneficiat de importante granturi europene: DAAD Artists-in-Residence Berlin, Landis & Gyr şi HALMA. În România, cărţile lui Filip Florian au apărut la Editura Polirom, iar în străinătate, traduse în cincisprezece ţări, la editurile Houghton Mifflin Harcourt (SUA), Suhrkamp şi Matthes & Seitz (Germania), Acantilado (Spania), Fazi (Italia), Magvető şi Bookart (Ungaria), Czarne şi Amaltea (Polonia), Didakta (Slovenia), Ciela şi Panorama Plus (Bulgaria), Kalligram (Slovacia), University of Plymouth Press (Marea Britanie), Animar (Egipt), Altin Bilek (Turcia), Bokvennen (Norvegia), Ili-Ili (Macedonia) şi Heliks (Serbia). Romanul Toate bufniţele a fost distins cu Premiul pentru cea mai bună carte a anului, secţiunea „Beletristică”, la Gala Bun de Tipar, ediţia a II-a.