Porci
Porci
Porci
Porci
Porci
Porci
Porci
Porci
Porci
Porci
Porci
Porci
Porci
Porci
Porci
Porci
Porci
Porci
Porci
Porci
Porci
Porci
Porci
Porci
ISBN
978-973-46-7517-3
An apariție
2018
Lună apariție
8
Număr pagini
200
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
EGO. PROZĂ
Domenii

Porci

Autori: Tudor Ganea
27,95 lei

Vezi eBook
 

Nominalizat pe lista scurtă a Premiului Uniunii Europene pentru Literatură 2019

Într-o Românie închisă pentru străini, într-un viitor îndepărtat, Marele Vătaf conduce cu mînă de fier. Savanţii au făcut descoperiri epocale sub înţeleapta lui îndrumare şi au reuşit să prelungească viaţa oamenilor cu sute de ani, iar porcii au un rol crucial pentru tinereţea veşnică. Totul se obţine însă cu sudoarea frunţii, iar fiecare român trebuie să muncească pînă la epuizare pentru a trăi în acest paradis. Vătaful are şi opt Căluşari care veghează la bunul mers al lucrurilor, vînează Cuiburile de Iele, în care se plănuieşte răsturnarea ordinii naţionale cu ajutorul nucilor şi al rîşilor, şi stîrpesc răul din faşă. Dar ceva se întîmplă în Gruiu, sat aflat sub autoritatea falnicului Căluşar al Ilfovului, favoritul Vătafului, şi o înaltă trădare se conturează chiar în locul în care inocenţa ar fi trebuit să fie la ea acasa... Jocuri-pasiune pentru adulţi, drone, o nouă religie, porci şi porcari, dictatori şi disidenţi, lupte pe viaţă şi pe moarte – toate acestea sunt mici piese angrenate în monstruoasa maşinărie creată de Tudor Ganea în Porci, o distopie cu accente etno ce debordează de fantastic şi fantezie.

An apariție
2018
Lună apariție
8
Număr pagini
200
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Tudor Ganea (n. 1983, Bucureşti) este arhitect. A debutat cu romanul Cazemata (Polirom, 2016, 2019; tradus în 2020 în limba franceză), pentru care a primit premiul „Tânărul prozator al anului 2016” în cadrul Galei Tinerilor Scriitori, premiul pentru debut al revistei Observator cultural şi premiul „Nepotu’ lui Thoreau” (debut) şi a fost nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor (debut). În 2017 i‑a apărut cel de‑al doilea roman, Miere (Polirom), distins cu premiul „Tânărul prozator al anului 2017”. Tot la Editura Polirom a publicat romanele Porci (2018), nominalizat pe lista scurtă a Premiului Uniunii Europene pentru Literatură 2019, şi 8 (2019). Romanul Cântecul păsării de plajă (ediţia I, Polirom, 2021) a fost nominalizat la premiile Radio România Cultural, categoria proză, 2022, şi Observator cultural, categoria proză, 2022. Fragmente din romanele sale au fost traduse în maghiară, turcă, italiană, franceză, spaniolă şi engleză.

 



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.