- ISBN
- 973-46-0121-0
- An apariție
- 2005
- Lună apariție
- 12
- Număr pagini
- 200
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
- Colecție
- EGO. PROZĂ
- Domenii
Proza, teatru, jurnal – toate acestea se leaga intr-un roman cu diverse inserturi postmoderne, meditatii autoironice, scurte „suete“ cu cititorii. Cartea Marianei Gorczyca impresioneaza prin diversitatea mijloacelor literare folosite, tinind in priza cititorul pina la finele ei.
„Primul lucru care s-ar putea spune despre Cheful Marianei Gorczyca este ca e un roman mai degraba heterotextual decit, eventual, intertextual. Un roman care incita deopotriva prin reteta de succes – asumata si parodiata deodata – si prin verva scriiturilor. Zic «reteta de succes» pentru ca de-aici nu lipsesc amorurile si crimele, infidelitatile si devotiunile, drogurile si visarile, puse laolalta pe seama unor heterosexuali, bisexuali sau homosexuali. Nu lipseste nici macar flash-ul proletcultist sau cel comunist. Toate insa abordate cu dezinvoltura si vivacitate. Si toate transpuse intr-un fel de concert de camera al scriiturilor, intr-o joaca premeditat postmodernista, agreabila numaidecit.“ (Al. Cistelecan)
- An apariție
- 2005
- Lună apariție
- 12
- Număr pagini
- 200
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
Despre autori
Mariana Gorczyca este licențiată în Litere (1983) și în Jurnalism și Comunicare (2002), doctor în filologie (2007), prozatoare. Primul roman la Editura Polirom: Cheful nu se organizează, vine de la sine (2005). Alte romane: Cadență pentru marș erotic (ediția I, 2010; ediția a II-a, 2016, tradus în franceză, Cadence pour une marche érotique); Parcurs (2013, tradus în maghiară, Az utolsó ütés). Alte volume: Versuri pentru pauza mare, 2002; Să facem totul... Reviste literare și ideologie comunistă, 2007; Să iau cuvintele cu mine. 7 povestiri în 7 zile, 2016. Prezentă în mai multe antologii de proză. Publică în Observator cultural, Vatra, Discobolul, Familia, Accent, Saeculum, www.agentiadecarte.ro, Dilema veche ș.a. Membră a Uniunii Scriitorilor, Filiala Cluj, și a PEN Club România. Organizează la Sighișoara „Turnirul Scriitorilor”, festival literar care celebrează multiculturalitatea și diversitatea. Inițiază și dezvoltă proiecte despre implicarea în educație a scriitorilor, despre adevăr, libertate, manipulare, despre egalitatea de șanse, sub egida PEN.