Despre globalizare
ISBN
973-681-098-4
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
176
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
ECONOMIE ȘI SOCIETATE
Domenii

Despre globalizare

Autori: George Soros
 

Cuvint inainte al autorului pentru editia in limba romana. Prefata de Daniel Daianu. Traducere de Silviu Lupescu.

Deosebit de actuala, lucrarea promoveaza idealul „societatii deschise” ca o contrapondere la expansiunea continua a pietelor, tinind cont mai ales de schimbarile produse in economia mondiala in anii ’90 si la inceputul deceniului actual, precum si de neasteptata coalizare a fundamentalistilor de piata de extrema dreapta cu activistii antiglobalizare de extrema stinga, menite sa distruga institutiile internationale. Este nevoie, sustine Soros, de un alt tip de coalitie, care sa consolideze si sa reformeze institutiile financiare si comerciale internationale, nu sa le distruga. O sectiune speciala, cu statut de avertisment si indemn la actiune, este rezervata analizei rolului pe care ar trebui sa-l joace Statele Unite ale Americii intr-o cooperare internationala activa, mai ales dupa evenimentele de la 11 septembrie 2001.

 

Puteți descărca gratuit forma electronică a cărții (PDF) aici. 

(Reproducerea parțială sau integrală, prin orice mijloace, a cărților incluse în Biblioteca on-line a editurii este interzisă. Nerespectarea acestei obligații constituie o încălcare a dreptului de proprietate intelectuală și se pedepsește conform legilor în vigoare.)

An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
176
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii


Despre autori


George Soros (n. Budapesta, 1930) conduce Soros Fund Management si a infiintat reteaua mondiala de fundatii Open Society Institute, avind drept scop consolidarea societatilor deschise. In 1992 a fondat Universitatea Central-Europeana, cu sediul principal la Budapesta. Este autorul mai multor bestselleruri traduse in intreaga lume: The Alchemy of Finance: Reading the Mind of the Market (1987); Opening the Soviet System (1990; trad. rom. Pentru o transformare a sistemului sovietic, 1991); Underwriting Democracy (1991); Soros on Soros: Staying Ahead of the Curve (1995; trad. rom. Soros despre Soros. A fi acolo, sus!, 1997); The Crisis of Global Capitalism: Open Society Endangered (1998); Open Society: Reforming Global Capitalism (2000); George Soros on Globalization (2002) si The Bubble of American Supremacy: The Cost of Bush’s War in Iraq (2003; trad. rom. Suprematia americana: un balon de sapun, 2004). La Editura Polirom au fost traduse: Criza capitalismului global: societatea deschisa in primejdie (1999), Despre globalizare (2002) si Epoca failibilitatii. Consecintele luptei impotriva terorii (2006).Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.