the ind
the ind
the ind
the ind
the ind
the ind
the ind
the ind
the ind
the ind
the ind
the ind
the ind
the ind
the ind
the ind
the ind
the ind
the ind
the ind
the ind
the ind
the ind
the ind
the ind
the ind
ISBN
978-973-23-3032-6
An apariție
2013
Lună apariție
11
Număr pagini
104
Tip ediție
broșată
Format
135x220
Colecție
CARTEA ROMÂNEASCĂ
Domenii

the ind

Autori: Gabriel H. Decuble
INDISPONIBIL
9,99 lei

Vezi eBook
 
„Rafinamente de carturar si subtirimi de vocabular uitate de restul poetilor pune la bataie Gabriel H. Decuble in the ind, carte ce dezvolta si spiritul de joc, si spiritul de exasperare etalate in volumele dinainte. Acum Gabriel e mai agresat de realitatea cotidiana si scrie direct cu stilul (in ambele intelesuri) al lui Juvenal, citeodata iritat foc, alta data doar ironic si, parca, resemnat cu mersul lumii. Vapai mai aprinde in versul lui (unul elaborat si cind simuleaza nonsalanta) si erosul, astfel ca seninatatea contemplativa sau dispozitia ludica sint strabatute de pasiuni – ba carnale, ba spirituale, ba politice, ba estetice; ba de toate deodata. Sarcasm cu fervori, minii cu tandrete si sensibilitate cu involburari fac jocul pasional al unei poezii ce mizeaza – periculos, poate, azi – pe elevatie.” (Al. Cistelecan)  
 
„Viata ca vis, viata ca teatru, zgomotul, furia, candoarea, naivitatea (izotopa cu versurile sprintar ritmate si rimate), oscilatia intre speranta si aproape-certitudinea ca existenta este «a walking shado», «a tale signifying nothing» reprezinta ind-urile acestei carti a refuzului, a melancoliei si – totusi – a redemptiunii, in pianissimo-ul careia deslusim, ca in compozitiile lui Ligeti, contorsiuni de un dramatism uneori la limita suportabilului. The ind – sfirsitul care nu se mai sfirseste. Care nu te lasa sa mori. Dar nici sa te intorci la automatismele cotidianitatii.” (O. Nimigean)
An apariție
2013
Lună apariție
11
Număr pagini
104
Tip ediție
broșată
Format
135x220
Fără comentarii


Despre autori


Gabriel H. Decuble (n. 1968) este poet, prozator, eseist si traducator. Printre cele mai recente publicatii se numara: un volum de versuri (the ind, Cartea Romaneasca, 2013), un volum de filozofie („Und es immer schlimmer machen...” Nietzsches philosophischer Entbildungsroman, Editura Universitatii din Bucuresti, 2012), o proza scurta („Prima mea secunda, primul meu secund”, in volumul coordonat de Laura Albulescu si Andra Matzal, Prima data, Art, 2013) si o traducere literara (Bertolt Brecht, Poeme erotice, Art, in curs de aparitie). In prezent, lucreaza la alte doua romane, dintre care unul in limba germana.



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.