Al doilea eu
Al doilea eu
Al doilea eu
Al doilea eu
Al doilea eu
Al doilea eu
Al doilea eu
Al doilea eu
Al doilea eu
Al doilea eu
Al doilea eu
Al doilea eu
Al doilea eu
Al doilea eu
Al doilea eu
Al doilea eu
Al doilea eu
Al doilea eu
Al doilea eu
Al doilea eu
Al doilea eu
Al doilea eu
Al doilea eu
Al doilea eu
ISBN
978-973-23-2998-6
An apariție
2013
Lună apariție
3
Număr pagini
248
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
CARTEA ROMÂNEASCĂ
Domenii

Al doilea eu

Autori: Liana Cozea
INDISPONIBIL
9,99 lei

 
„Al doilea Eu” – acel Eu intim care se reflecta in paginile de confesiuni, memorii si jurnale ale unor scriitoare, spirite academice si figuri marcante ale societatii romanesti interbelice si contemporane: Maruca Cantacuzino-Enescu, Nina Cassian, Gabriela Melinescu, Ioana Em. Petrescu, Alice Voinescu – este privit si analizat cu finete si empatie de Liana Cozea.
Retrase intre filele secrete ale jurnalelor, aceste fiinte doar aparent fragile isi intorc gindul spre trecut sau fixeaza momentul prezentului, in consonanta cu experientele si dramele personale, in contexte social-politice nu tocmai favorabile. Prin personalitatea lor exceptionala, autoarele acestor scrieri incarcate de subiectivitate apartin aceleiasi familii de spirite – intelectuale lucide, fiinte sensibile seduse de nevoia de a se destainui –, iar aceste investigatii autoscopice au nu doar darul relevarii de sine, ci si forta eliberatoare a marturiei scrise.
 
Confesiuni ale eului feminin este cea mai buna carte a Lianei Cozea. De un stil cuceritor, curgator si neconcesiv, cartea poate fi considerata, la o scara mare, o ampla exersare a feminitatii individuale, nu atit pentru autoare, cit mai ales pentru cititoare. Liana Cozea are in aceasta carte o inclinatie spre alcatuirea sintagmelor inedite, originale si a concluziilor descriptive de o subtilitate aparte. Scris cu nerv, acribie si o implicare totala, acest volum ne confirma, inca dinaintea aparitiei celui de-al doilea tom (Al doilea Eu), ca locul lui poate fi in orice istorie literara.” (Marius Mihet)
An apariție
2013
Lună apariție
3
Număr pagini
248
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Liana Cozea este critic si istoric literar, profesor universitar la Facultatea de Litere a Universitatii din Oradea. Este absolventa a Facultatii de Filologie a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, sectia Limba si Literatura Romana (1967), luindu-si licenta si in limba si literatura engleza la aceeasi facultate (1981). A publicat citeva volume, meditatii asupra literaturii feminine interbelice si contemporane romanesti: Prozatoare ale literaturii romane (1994; Premiul „M.G. Samarineanu” al revistei Familia, 1995), Cvartet cu prozatoare (1997), Dana Dumitriu – portretul unei doamne (2000), Exercitii de admiratie si repros. Hortensia Papadat-Bengescu (2002), Confesiuni ale eului feminin (2005; Premiul pentru critica si istorie literara al Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor, 2006), Scriitoarea (2009; in colaborare), Mozaic literar (2009).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.