Superhero
Superhero
Superhero
Superhero
Superhero
Superhero
Superhero
Superhero
Superhero
Superhero
Superhero
Superhero
Superhero
Superhero
Superhero
Superhero
Superhero
Superhero
Superhero
Superhero
ISBN
978-973-23-2959-7
An apariție
2012
Lună apariție
2
Număr pagini
160
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
CARTEA ROMÂNEASCĂ
Domenii

Superhero

Autori: Ciprian Măceșaru
INDISPONIBIL
9,62 lei

 
Paul este un scriitor mediocru, un editor amoral, un sot jalnic si un fiu revoltat intr-o lume a succesului rapid si a vedetelor de tot felul. Se viseaza un mare romancier, isi doreste sa fie un Superhero. Apasat de amintiri traumatizante din copilarie si format de povesti cu supereroi de mucava, oscilind intre bovarism si impostura, el reuseste totusi sa dobindeasca celebritatea mult visata in urma unui furt literar care insa nu ramine fara urmari. Romanul lui Ciprian Macesaru este prima dintre ele.
 
„Cum sa nu admiri neconditionat asa o fierbinte coregrafie meditativa, deopotriva juvenila si agil exersata, ingenua si experimentata, intr-un peisaj uman ireversibil alterat de prostie, rea-vointa, rea-credinta si neputinta?” (Dan C. Mihailescu)
 
„Dar Ciprian Macesaru scrie si proza, gen in care va deveni in scurta vreme, cu un grad mare de probabilitate, un autor de prim-plan. Analiza psihologica subtila si totusi succinta, constructia epica eleganta, umorul fin, datorita caruia fiecare schita pare o secventa dintr-o comedie a existentei, contribuie deopotriva la cucerirea cititorului.” (Alex. Stefanescu)
 
Superhero este un roman de debut. L-am scris cu convingerea ca viziunea mea asupra moralitatii poate avea o nota de originalitate. Tot ce scriu are aceasta pornire. Asta nu inseamna ca ma declar un om fara pata. Scrisul este radarul cu care depistez fisurile de pe chipul nevinovatiei. Nu ma intereseaza viziunile care separa totul in bun si rau, in alb si negru. Personajele mele sint greu de definit. Ele nu pot fi niciodata asezate pina la capat intr-o anumita tabara.
Ma intereseaza oamenii care sint mai vinovati decit isi inchipuie, dar si cei care sint mai putin vinovati decit cred. Nu pot glorifica sfintenia, asa cum nu pot infiera diabolicul. Pentru niciuna dintre ipostaze nu sint suficient de moral.” (Ciprian Macesaru)
An apariție
2012
Lună apariție
2
Număr pagini
160
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Ciprian Macesaru s-a nascut pe 7 septembrie 1976, la Cimpina. A debutat in anul 2007 cu volumele Cintecul greierilor de sub calea ferata (poeme) si Dialoguri in oglinda (interviuri), aparute la Editura Curtea Veche. In anul 2010 publica, la Editura Brumar, jurnalul cultural Focul din timpla si volumul Poeme, urmat, in 2011, de Strazi interioare.
Este prezent in antologia Cele mai frumoase poeme din 2010, selectie de Claudiu Komartin si Radu Vancu, Editura Tracus Arte, 2011.
A publicat articole, interviuri, proza si poezie in reviste precum: Litere, Arte & Idei, Romania literara, Cuvintul, aLtitudini, Poesis International, Orizont, Mu (Spania).
Semneaza cronica de carte din revista Sapte Seri. Este fondatorul si directorul revistei Accent Cultural din Bucuresti.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.