Mirii nemuririi
Mirii nemuririi
Mirii nemuririi
Mirii nemuririi
Mirii nemuririi
Mirii nemuririi
Mirii nemuririi
Mirii nemuririi
Mirii nemuririi
Mirii nemuririi
Mirii nemuririi
Mirii nemuririi
Mirii nemuririi
Mirii nemuririi
Mirii nemuririi
Mirii nemuririi
ISBN
973-23-1872-4
An apariție
2006
Lună apariție
12
Număr pagini
232
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
CARTEA ROMÂNEASCĂ
Domenii

Mirii nemuririi

Autori: Radu Aldulescu
INDISPONIBIL
9,62 lei

 
Premiul Ion Creanga oferit de Academia Romana pe anul 2006

Daca exista o marginalitate interesanta, aceea a deviantilor, a infractorilor, a boemilor, a lumii interlope, care a atras dintotdeauna privirea artei, a presei si a stiintelor despre om, Radu Aldulescu ne atrage atentia asupra umanitatii umile – mirii nemuririi –, de rang secund, care dintotdeauna vietuieste in marginea istoriei, dar care, asemenea speciilor invizibile, aparent minore, este cea care perpetueaza nu numai specia si patura de exclusi ai societatii, ci si valorile simple, de baza, alfabetul umanului. Vieti simple, drame etern umane, existente fara istorie, de care romanul, in goana sa dupa senzational si atipic, nu s-a mai interesat consistent de la Zola incoace. Mirii nemuririi traiesc in afara timpului.
 

„Radu Aldulescu este, dupa parerea mea, cel mai puternic prozator, omul cu filonul narativ cel mai viril din proza noastra aparuta dupa ’89. Mirii nemuririi este un roman greu de inghitit, dar va asigur ca toata aceasta mizga, toata aceasta existenta pestinentiala stie sa se alchimizeze si are si ea doza ei de sublim.” (Dan C. Mihailescu)

An apariție
2006
Lună apariție
12
Număr pagini
232
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Radu Aldulescu (n. 29 iunie 1954, Bucureşti) a debutat în 1993 cu Sonata pentru acordeon, roman care a primit Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România. A mai publicat romanele: Amantul Colivăresei (Nemira, 1996; ediţia a II-a, Cartea Românească, 2006; ediţia a III-a, Polirom, 2013), Îngerul încălecat (Phoenix, 1997; ediţia a II-a, Cartea Românească, 2011), Istoria eroilor unui ţinut de verdeaţă şi răcoare (Nemira, 1998; ediţia a II-a, Cartea Românească, 2007), Proorocii Ierusalimului (Redacţia Publicaţiilor pentru Străinătate, 2004; ediţia a II-a, Corint, 2006; ediţia a III-a, Cartea Românească, 2008; ediţia a IV-a, Polirom, 2014); Ana Maria şi îngerii (Cartea Românească, 2010), Cronicile genocidului (Cartea Românească, 2012; ediţia a II-a, Polirom, 2015; Premiul „Augustin Frăţilă” şi Premiul pentru cel mai bun roman al anului 2012 la Colocviul Romanului de la Alba Iulia) şi Istoria Regelui Gogoşar (Cartea Românească, 2015). A scris scenariul filmului Terminus Paradis (regizat de Lucian Pintilie), care a obţinut Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneţia.



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.