Munţii din viaţa mea
Munţii din viaţa mea
Munţii din viaţa mea
Munţii din viaţa mea
ISBN
978-973-46-9403-7
An apariție
2023
Lună apariție
7
Număr pagini
320
Tip ediție
broșată
Format
135x200
Colecție
HEXAGON > Cartea de călătorie
Domenii

Munţii din viaţa mea

Autori: Walter Bonatti
44,95 lei

 

Traducere, cuvânt-înainte şi note de Mihai Tănase

Considerat cel mai mare alpinist italian al vremii sale, Walter Bonatti a devenit încă din timpul vieții o legendă pentru iubitorii muntelui din întreaga lume. Ascensiunile pe care le-a realizat în 17 ani de alpinism de performanță uimesc și astăzi prin îndrăzneala și dramatismul lor. Cartea sa de memorii le prezintă în succesiune cronologică pe cele mai importante, de la Grand Capucin până la Pilierul Central din Mont Blanc, Grandes Jorasses și Matterhorn, trecând prin expedițiile care l-au dus pe K2, Gasherbrum IV, Rondoy Nord și vârfurile din Patagonia. În relatarea ascensiunilor sale, alături de încleștarea dintre om și munte, găsim consemnate în permanență emoțiile și gândurile celui pentru care alpinismul a însemnat mai ales explorarea și depășirea propriilor limite. De asemenea, Bonatti arată ce anume l-a făcut să pună capăt la doar 35 de ani unei cariere atât de spectaculoase, își expune concepția asupra alpinismului și reflectează asupra viitorului acestuia.

 

An apariție
2023
Lună apariție
7
Număr pagini
320
Tip ediție
broșată
Format
135x200
Fără comentarii


Despre autori


Walter Bonatti (Bergamo, 1930 – Roma, 2011), alpinist celebru, ghid montan, jurnalist şi fotograf. S‑a dedicat alpinismului extrem şi de la vârsta de 19 ani a escaladat o succesiune de munţi dificili, fiind considerat de mulţi cel mai important alpinist italian al vremii. În 1954 a contribuit la succesul echipei ţării sale la escaladarea în premieră a vârfului K2, cel de‑al doilea optmiar al lumii. În 1965 a realizat o ascensiune solitară pe timp de iarnă pe faţa nordică a Matterhornului, după care a decis să abandoneze alpinismul. A fost un apărător înfocat al alpinismului „clasic”, practicat fără suport logistic şi tehnologic artificial. A colaborat cu reportaje la revista Epoca şi a călătorit ca explorator în cele mai sălbatice şi îndepărtate colţuri ale lumii. A fost medaliat în repetate rânduri de guvernele Italiei şi Franţei şi a primit diverse trofee în Germania şi SUA. Este autorul mai multor bestsellere de alpinism şi aventuri.Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.