În Patagonia
În Patagonia
În Patagonia
În Patagonia
În Patagonia
În Patagonia
În Patagonia
În Patagonia
În Patagonia
În Patagonia
În Patagonia
În Patagonia
În Patagonia
În Patagonia
În Patagonia
În Patagonia
În Patagonia
În Patagonia
În Patagonia
În Patagonia
ISBN
978-973-46-4209-0
An apariție
2015
Lună apariție
2
Număr pagini
296
Tip ediție
broșată
Format
135x200
Colecție
HEXAGON > Cartea de călătorie
Domenii
Istorie > America
        >> America de Sud

În Patagonia

Autori: Bruce Chatwin
INDISPONIBIL
9,99 lei

Vezi eBook
 
Traducere de Calina Gogalniceanu
 
„Intotdeauna mi-am dorit sa merg acolo”, spunea Bruce Chatwin in 1972, vazind o harta a Patagoniei. Doi ani mai tirziu ajungea in aceasta regiune a Americii de Sud, unde avea sa ramina mai multe luni. In urma acestei aventuri s-a nascut povestea care avea sa-l consacre ca autor de carti de calatorie. Plina de descrieri fascinante, de remarcabile farime de istorie si de intimplari de neuitat, In Patagonia a devenit bestseller inca de la publicarea sa in 1977. Bruce Chatwin ne poarta pe carari necunoscute, in cautarea urmelor unor vechi legende, a descendentilor imigrantilor galezi sau a cabanei construite de Butch Cassidy.
 
„Cartea care a redefinit jurnalul de calatorie.” (The Guardian)
 
„O carte ce merita sa stea pe acelasi raft cu Graham Greene, Somerset Maugham si Paul Theroux.” (The New York Times Book Review)
An apariție
2015
Lună apariție
2
Număr pagini
296
Tip ediție
broșată
Format
135x200
Fără comentarii


Despre autori


Bruce Chatwin s-a nascut la Sheffield in 1940. Dupa ce a urmat cursurile scolii Marlborough, a inceput sa lucreze la casa de licitatii Sothebyʼs. Opt ani mai tirziu, dupa ce devenise unul dintre cei mai tineri directori de la Sothebyʼs, a renuntat la aceasta functie ca sa se dedice pasiunii sale pentru calatorii. Intre 1972 si 1975 a lucrat pentru The Sunday Times, inainte de a-si anunta din nou plecarea printr-o telegrama: „Plecat in Patagonia pentru sase luni”. Aceasta calatorie a fost sursa de inspiratie pentru prima dintre cartile sale, In Patagonia, care i-a adus doua distinctii, Hawthornden Prize si E.M. Forster Award, si a marcat inceputul carierei lui de scriitor. Doua dintre cartile sale au fost ecranizate: The Viceroy of Ouidah (reintitulat Cobra Verde), in regia lui Werner Herzog, si On the Black Hill, in regia lui Andrew Grieve. The Songlines a devenit imediat numarul 1 pe lista de bestselleruri a ziarului The Sunday Times si a ramas intre primele zece timp de noua luni. Romanul sau, Utz, a fost nominalizat pentru Booker Prize in anul 1988. Bruce Chatwin a murit in ianuarie 1989.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.