- ISBN
- 973-46-0139-3
- An apariție
- 2005
- Lună apariție
- 12
- Număr pagini
- 312
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 160x235
- Colecție
- CALCULATOARE, INFORMATICĂ
- Domenii
Limbajul PHP este unul dintre cele mai folosite pentru programarea Web pe server, datorita usurintei in exploatare, versatilitatii sporite si facilitatilor oferite. Printre posibilele avantaje se numara generarea de mesaje de posta electronica avind fisiere atasate, prelucrarea diferitelor tipuri de continuturi via expresii regulate sau alte tehnici, ilustrarea modului de instalare si exploatare a claselor si extensiilor PEAR (PHP Extension and Add-on Repository) si multe altele.
Cu o pronuntata orientare practica si un continut dinamic, lucrarea ofera raspunsuri la numeroase probleme intilnite in practica de programare (
Cum se incarca un fisier pe server?, Cum se pot scrie scripturi independente de sistemul de gestiune a bazelor de date utilizat?, Cum se exporta datele dintr-un tabel MySQL intr-un document Excel?, Cum se proceseaza documentele XML?), ce pot fi solutionate prin folosirea instrumentelor puse la dispozitie de comunitatea PHP pentru dezvoltarea de situri.
- An apariție
- 2005
- Lună apariție
- 12
- Număr pagini
- 312
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 160x235
Despre autori
Traian Anghel este profesor la Grupul Scolar Industrial „Anghel Saligny” din Braila, avind gradul didactic I. Este absolvent al Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii Bucuresti si al cursului postuniversitar de specializare in informatica de la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati. A mai publicat: Pagini Web dinamice. Introducere in programarea Web pentru server (Scorpion, 2002), Dezvoltarea aplicatiilor Web folosind XHTML, PHP si MySQL (Polirom, 2005), Programarea in PHP. Ghid practic (Polirom, 2005), Programarea in PHP II. Generarea de continut multimedia (Polirom, 2006), Introducere in AJAX (Polirom, 2006), Dezvoltarea aplicatiilor Web folosind PHP si AJAX (EduSoft, 2007), Programare Web pentru liceu (Polirom, 2008), Programare RSS, Atom si Podcast (Institutul European, 2008), Instrumente si resurse Web pentru profesori (ALL, 2009), Instrumente Web 2.0 utilizate in educatie (Editura Albastra, 2009), Dictionar de informatica (Corint, 2010), LabVIEW. Simulari interactive cu aplicatii in fizica (Editura Albastra, 2010) si Simulari Java cu aplicatii in fizica (InfoData, 2010). Domeniile sale preferate de cercetare sint programarea Web pentru server si client, utilizarea aplicatiilor Web 2.0 in educatie, serviciile Web si interactiunea om-calculator.