Depozite de date
ISBN
973-681-131-X
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
220
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
CALCULATOARE, INFORMATICĂ
Domenii

Depozite de date

Autori: Dinu Airinei
 
Depozitele de date sint produsul mediului economic si al tehnologiilor avansate. Pe de o parte, mediul economic este tot mai competitiv, global si complex si solicita informatii elaborate pentru sprijinirea deciziilor strategice, iar pe de alta parte, evolutiile tehnologiilor informationale ofera solutii eficiente de gestionare a unor volume mari de date integrate, de ordinul terabytes-lor, asigurind niveluri de sinteza/detaliere adecvate. Depozitele de date (data warehouse) furnizeaza arhitecturi si instrumente utile conducerii executive prin organizarea sistematica, intelegerea si utilizarea datelor in luarea deciziilor strategice.
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
220
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Proiectarea schemei depozitului de date. Metadatele • Exemple de proiectare a schemei unui depozit de date • Evolutia si intretinerea depozitelor de date • Tendinte in tehnologia depozitelor de date


Despre autori


Dinu Airinei (n. 1954) este profesor universitar la Catedra de Informatica Economica, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor. A publicat, in calitate de autor sau coautor, numeroase carti din domeniul informatiei economice: „Bazele informaticii economice”, „Limbaje de programare si baze de date”, „Lotus 123”, „Sisteme expert in activitatea financiar-contabila”, „Introducere in informatica eco-nomica”, „Medii de programare”. La Editura Polirom au aparut „Sisteme informationale pentru afaceri” (coordonator; 2002) si „Depozite de date” (2003).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.