Romanul Vizuina de Aur de Cătălin Partenie a apărut în limba germană

Romanul Vizuina de Aur (Polirom, 2020) de Cătălin Partenie a apărut recent la editura Hoffmann & Campe, traducere de Eike Schönfeld, cu titlul Die Goldene Höhle, și a fost lansat pe 3 mai, la librăria Buch in der Au din München.

Publicat în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom, primul romanul al lui Cătălin Partenie, Vizuina de Aur, a primit Premiul Traian Olteanu pentru debut în proză acordat de Filiala Iași a Uniunii Scriitorilor din România și Premiul Saloanelor Liviu Rebreanu la Concursul Național de Proză.

Vizuina de Aur a mai fost publicat și la editura spaniolă Impedimenta (2022), în traducerea Laurei Fernández, cu titlul La Madriguera Dorada și în limba portugheză, la DBA Editora (2022), în traducerea lui Tanize Mocellin Ferreira, cu titlul O som do vermelho.

Despre carte

„Un puternic debut literar.” (Lennardt Loss, Frankfurter Allgemeine Zeitung)

„O poveste minunată.” (Katja Eßbach, NDR Kultur)

„O mică bijuterie de caldură omenească, umor negru și afirmare a vieții.” (Gabriel Rath, Die Presse)

Cătălin Partenie predă filozofie la Facultatea de Științe Politice a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București. A studiat filozofia la universitățile din București, Oxford, Heidelberg și Glasgow. A editat mai multe volume, printre care: Plato. Selected Myths (Oxford’s World Classics), Plato’s Myths (Cambridge University Press) și In Fiction We Trust (Polirom).

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.