Orhan Pamuk vine la Timișoara, în cadrul seriei La UVT, Cultura este Capitală!

Scriitorul turc Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel pentru literatură, vine la Timișoara, în cadrul seriei „La UVT, Cultura este Capitală!”.

Unul dintre cei mai îndrăgiți autori din portofoliul Editurii Polirom, Orhan Pamuk va participa la două evenimente organizate de Universitatea de Vest din Timișoara, în cadrul programului cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.

Luni, 3 aprilie 2023, începând cu ora 19.30, în Aula Magna a UVT, scriitorul turc va participa la o dezbatere publică moderată de scriitorul Radu Paraschivescu.

Marți, 4 aprilie, de la ora 10.00, tot în Aula Magna, comunitatea academică din UVT îi va acorda scriitorului laureat Nobel titlul de Doctor Honoris Causa.

Participanții la evenimente pot achiziționa volume din opera scriitorului turc, Librăria La Două Bufnițe fiind prezentă cu un stand cu cărțile acestuia, toate publicate de Polirom.

Cele două evenimente fac parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Mai multe detalii despre venirea lui Orhan Pamuk în România, pe siteul UVT.

Orhan Pamuk s‑a născut în 1952, la Istanbul, şi a crescut într‑o familie numeroasă, asemănătoare acelora pe care le descrie în romanele Cartea neagră şi Cevdet Bey şi fiii săi, într‑o zonă înstărită din Nişantaşı. La douăzeci şi trei de ani, Orhan Pamuk hotărăşte să devină romancier; trăieşte retras în apartament şi începe să scrie. Cu excepţia unei perioade de trei ani petrecute la New York, a locuit numai la Istanbul. Scrie romane de treizeci de ani şi nu a avut niciodată altă meserie. Cărţile i‑au fost traduse în peste cincizeci de limbi, iar unul dintre cele mai apreciate romane ale sale, Mă numesc Roşu, a cîştigat în anul 2003 IMPAC Dublin Literary Award. În 2006, Orhan Pamuk a primit Premiul Nobel pentru Literatură, numărîndu‑se printre cei mai tineri laureaţi ai săi.

Cărțile laureatului Nobel au apărut limba română în seria de autor dedicată din cadrul colecției de literatură universală „Biblioteca Polirom” (coordonator: Dan Croitoru), dar și în ediții de buzunar, în îndrăgita colecție „Top 10+”.

 

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.