În perioada 15 - 19 octombrie 2024, Alexandru Lamba va avea mai multe întâlniri cu cititorii din Brașov, Sibiu și Timișoara, prilejuite de lansarea romanului Azilul meu, publicat în colecția Ego. Proză a Editurii Polirom. Mai jos, programul complet de evenimente.
- BRAȘOV
Marți, 15 octombrie, ora 18.00, Librăria Șt.O. Iosif (Str. Mureșenilor nr. 14, Brașov)
Invitați: Rodica Bretin, Anca Ianchiș, Laurențiu-Ciprian Tudor
Moderează: Iulian Băzărea
- SIBIU
Vineri, 18 octombrie, ora 18.00, Librăria Humanitas „Constantin Noica” Sibiu (Nicolae Bălcescu 16)
Dialog cu Radu Vancu
- TIMIȘOARA
Sâmbătă, 19 octombrie, ora 17.00, Librăria Cărturești Mercy (Strada Florimund Mercy, nr. 7, Timișoara)
Invitați, alături de autor: Daniel Timariu și Cristian Vicol
Despre carte
În plin Război Rece, doi români fugiți din țară ajung în mijlocul deșertului algerian, unde primesc o misiune importantă: să participe la pregătirea unor teste nucleare subterane desfășurate de armata franceză. Cei doi sunt martori ai unei detonări în timpul căreia o galerie cedează, iar gazele radioactive scapă la suprafață. Pe lângă aspra climă sahariană, românii au de înfruntat și alte pericole. Printre contractorii civili umblă zvonuri ciudate despre experimente care-și propun deschiderea unor găuri de vierme, accesarea unor tuneluri prin timp și spațiu, iar din fascinația pe care o sădesc asemenea teorii în cei prea temerari se pot naște primejdii inimaginabile. Totodată, există oameni care de sute de ani își duc zilele în deșert, iar cultivarea unei relații cordiale cu ei se dovedește a fi o provocare pentru europeni. Deși atât de multe lucruri îi separă, militarii francezi, fugarii români și beduinii arabi găsesc ceva ce-i unește: umanitatea. Vor purta războaie, vor urî, vor face experimente nebunești, dar, pe lângă toate acestea, vor țese și povești de dragoste. Și, orice ar face, își vor căuta neîncetat locul și menirea. Unii dintre ei le vor găsi.
Alexandru LAMBA s-a născut în 1980, la Brașov, și este absolvent al Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor. A publicat romanele SF Sub steaua infraroșie (2016) și Arhitecții speranței (2017), precum și un volum de proză scurtă, Singurătatea singularității (2018). Pe lângă multe alte povestiri, apărute în periodice sau în antologii, a scris scenariile pentru albumele de bandă desenată Focurile lumii noi (2018) și Povești din lumi și timpuri (2022), ilustrate de Alexandra Gold. Pentru ultima sa carte, Șapte virtuți deșarte și o păcătoasă moarte (2022), a primit Premiul Ficțiunea pentru cel mai bun final.