Povestiri (1990-1993)
ISBN
973-683-729-7
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
180
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM
Domenii

Povestiri (1990-1993)

Autori: Sławomir Mrożek
INDISPONIBIL
9,15 lei

 
Traducere din limba poloneza de Radoslawa Janovska-Lascar si Mihaela Fiscutean. Povestirile lui Slawomir Mrozek au trei calitati esentiale: sint scrise simplu, fara a fi insa simpliste; au mult umor, fara a fi insa umoristice; au morala, fara a fi insa moraliste. Acestor calitati li se adauga multe altele, printre care capacitatea autorului de a genera un comic buf, pornind de la situatii in care nimic nu-l anunta, sau centrarea naratiunii exclusiv pe eveniment, fara a se lasa loc in interiorul povestirii asa-ziselor „pauze de respiro”.
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
180
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii
Bim si bom • Muzeul figurilor de ceara • Gaura din pod • T. Ispasitor • Noul sah • Ketchup • Insula comorilor • Nebunul • Schimbare de tren • Pretul celebritatii


Despre autori


Slavomir Mrozek (n.1930, Borzecin - Cracovia), scriitor si regizor polonez, considerat un alt Eugen Ionescu, s-a impus ca dramaturg si autor de proza satirica. Dramaturgia lui de avangarda, in maniera grotesc-absuda, se joaca pe toate scenele mari ale lumii. Cunoscut in Romania ca autor al pieselor de mare succes: „Tango”, „Emigrantii”, „In largul marii”. La Polirom au aparut „Povestiri. 1990-1993” (2001) si „Croitorul si alte piese” (2002).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.