Saturn și melancolia. Studii de...
ISBN
973-683-845-5
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
616
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
BIBLIOTECA DE ISTORIE A ȘTIINȚELOR
Domenii

Saturn și melancolia. Studii de filosofie a naturii, religie și artă

Autori: Raymond Klibansky , Erwin Panofsky , Fritz Saxl
INDISPONIBIL
30,34 lei

 
Traducere de Miruna Tataru-Cazaban, Bogdan Tataru-Cazaban si Adela Vaetisi. „«Saturn si melancolia. Studii de filosofie a naturii, religie si arta» nu este numai o carte de referinta pentru savanti, eruditi si cercetatori in mai multe domenii. Nu este numai o carte a descoperirii unui sens, prin intermediul regasirii unei traditii – a aducerii lumii la o idee, prin descifrarea faptului ca ideea este o lume. Nu este numai ilustrarea ducerii la capat a unui gind pe care timpul nu l-a incheiat inca, prin mobilizarea energiilor mai multor oameni eminenti, suscitind pasiunea mai multor generatii de cercetatori de exceptie (Aby Warburg, Fritz Saxl, Erwin Panofsky, Raymond Klibansky, Frances Yates), adunati la inceput in jurul unei biblioteci-utopie (biblioteca lui Aby Warburg din Hamburg) si dind substanta, in cele din urma, unei institutii-biblioteca fara egal in lumea academica de azi (Institutul Warburg din Londra). «Saturn si melancolia» este mai mult decit o carte reusita. Este o pilda despre cum ar trebui privita cultura pentru a face dreptate veritabilei noutati pe care omul, si numai el, o aduce in lumea creatiei divine.” (H.-R. Patapievici)
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
616
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii


Despre autori


Raymond Klibansky (n. 1905) este autorul lucrarii „The Continuity of Platonic Tradition during the Middle Ages”, editor al operei latine a lui Meister Eckhart si Nicolaus Cusanus, precum si al scrierilor lui Hume si Locke, editor al monumentalului „Corpus Platonicum Medii Aevi”, al revistei „Medieval and Renaissance Studies”, al lucrarii „La Philosophie contemporaine” si al seriei „Philosophie et Communaute mondiale”; este presedinte de onoare al Institutului International de Filosofie.


Erwin Panofsky (1892-1968), eminent istoric de arta si membru al Institute of Advanced Studies de la Princeton.


Fritz Saxl (autor)
Fritz Saxl (1890-1948), director al Institutului Warburg de la Hamburg, apoi de la Londra, dupa transferarea acestuia in 1933. Este unul dintre intemeietorii iconografiei astrologice si mitologice.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.