Cărțile autorului Dino Buzzati

Dino Buzzati (1906‑1972) s‑a născut la Belluno, Italia, în apropierea Alpilor Dolomiţi. După studii de drept la Milano, în 1928 îşi începe activitatea de jurnalist în redacţia ziarului Corriere della Sera, unde va lucra până la sfârşitul vieţii. Lunga activitate de jurnalist şi‑a pus amprenta asupra operei sale literare, conferindu‑le o aură realistă până şi celor mai fantastice povestiri. Dino Buzzati s‑a impus cu romanul Deşertul tătarilor (1940; Polirom, 2002, 2011), considerat capodopera sa, în care explorează stările obsesionale, tensiunea spirituală a individului în căutarea destinului exemplar. Condiţia umană l‑a preocupat pe scriitor şi în proza ulterioară, adunată în volumul Șaizeci de povestiri (1958, Premiul Strega). A fost, de asemenea, autor de librete muzicale şi piese de teatru (Un caz clinic este pusă în scenă de Giorgio Strehler la Piccolo Teatro din Milano, în 1953, apoi la teatrul parizian La Bruyère, în traducerea lui Albert Camus, în 1955), pictor şi scenograf. În anii ’60 publică romanele Marele portret (1960; Polirom, 2003) şi O dragoste (1963; Polirom, 2002, 2013), volume de poezie, precum şi Monstrul Colombre şi alte cincizeci de povestiri (1966; Polirom, 2005, 2013). La Editura Polirom au mai apărut antologia de proză fantastică Cele mai frumoase povestiri (2005, 2013) şi cartea pentru copii, ilustrată chiar de autor, Vestita invazie a urşilor în Sicilia (2019).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.