Cărțile autorului Alexandru Zub

Alexandru Zub (n. 1934) este cercetator stiintific gr. I, directorul Institutului de Istorie „A.D. Xenopol” din Iasi, fost profesor la Universitatea „Al.I. Cuza” si presedintele Sectiei de Stiinte Istorice si Arheologie a Academiei Romane. Dintre volumele publicate, amintim: Mihail Kogalniceanu, 1817-1891. Biobibliografie, 1971; A.D. Xenopol, 1847-1920. Biobibliografie, 1973; Vasile Pirvan. Efigia carturarului, 1974 (ed. a II-a, 2003); De la istoria critica la criticism. Istoriografia romana la finele secolului XIX si inceputul secolului XX, 1985 (ed. a II-a, cu subtitlul Istoriografia romana sub semnul modernitatii, 2000); Les dilemmes d’un historien: Vasile Pirvan, 1985; Istorie si finalitate, 1991 (ed. a II-a, cu subtitlul In cautarea identitatii Editura Polirom, 2004); Reflections on the Impact of the French Revolution. 1789, de Tocqueville, and the Romanian Culture, The Center for Romanian Studies, Iasi/Oxford/Portland, 2000; Orizont inchis. Istoriografia romana sub dictatura, 2000. La Editura Polirom au aparut: Oglinzi retrovizoare. Istorie, memorie si morala in Romania. Alexandru Zub in dialog cu Sorin Antohi, 2002, Sovietization in Romania and Czechoslovakia. History, Analogies, Consequences, 2003 si Clio sub semnul interogatiei. Idei, sugestii, figuri (2006).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.