Cărțile autorului Corneliu Mănescu

Corneliu Manescu (1916-2000) - absolvent al Scolii de ofiteri, studii neterminate la Facultatea de Drept din Bucuresti. Comunist ilegalist din anii studentiei. A inceput cariera diplomatica in functia de ambasador al Romaniei la Budapesta (1960-1961) si a incheiat-o ca ambasador la Paris (1978-1982). Ministru al Afacerilor Externe intr-o perioada (1961-1972) in care Romania, printr-o politica abila de speculare a consecintelor conflictului sovieto-chinez, s-a distantat de Moscova. Pozitia adoptata de Romania pe plan extern in evenimente cruciale, stabilirea de relatii diplomatice si economice cu tari din Europa Occidentala, America de Nord, America de Sud si Asia au condus la aprecierea internationala a diplomatiei romanesti. A fost ales in functia de Presedinte al celei de-a XXII-a sesiuni a ONU (1967-1968), primul reprezentant al unui stat comunist care a detinut aceasta functie. Semnatar al protestului cunoscut sub numele de „Scrisoarea celor sase" (martie 1989). Senator FSN de Prahova (1990-1992).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.