Cărțile autorului Samuel Butler

Samuel Butler (1835‑1902), scriitor şi eseist englez, a devenit celebru prin romanul său Erewhon or Over the Range (Erewhon sau dincolo de munţi), o utopie satirică despre societatea victoriană, publicat în 1872 şi continuat prin Erewhon Revisited Twenty Years Later (Întoarcerea în Erewhon), publicat în 1901. Romanul autobiografic The Way of all Flesh (trad. rom. Şi tu vei fi ţărînă, EPLU, 1967) a fost publicat postum şi este considerat capodopera sa şi una dintre primele opere de ficţiune care au folosit psihanaliza. Eseurile sale au subiecte dintre cele mai diverse, de la filozofie la teologie şi de la teoria evoluţionistă la critică şi istorie literară. Două dintre eseurile celebre – Darwin Among the Machines (1863) şi Lucubratio Ebria (1865) – sînt dedicate analizei relaţiilor dintre om şi lumea complicată a mecanismelor aflată la începutul dezvoltării sale explozive. În The Authoress of the Odyssey (1897), el şi‑a argumentat ipoteza conform căreia Odiseea ar fi opera unei tinere siciliene. O ediţie completă a Carnetelor sale a fost publicată în 1912. Samuel Butler este considerat astăzi precursorul unor prozatori celebri, cum ar fi H.G. Wells, G.K. Chesterton, Aldous Huxley, Zamiatin sau George Orwell.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.