Cărțile autorului Roland Barthes

Roland Barthes (1915‑1980), eseist, critic, semiolog, filozof şi teoretician al literaturii, unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai criticii secolului XX. Unul dintre principalii animatori ai mişcării structuraliste şi ai semioticii franceze. A fost director de studii la École pratique des hautes études şi profesor la Collège de France. În perioada 1947‑1949 a fost lector la Institutul Francez din Bucureşti. Devine celebru odată cu publicarea eseului Le degré zéro de l’écriture (Gradul zero al scriiturii) (1953), considerat manifestul unei noi critici. Lucrări precum Sur Racine (1963) sau S / Z (1970) îl menţin în centrul atenţiei şi îi consolidează autoritatea. Anii 1970 reprezintă o perioadă de creaţie intensă pentru Barthes, care, prin Fragments d’un discours amoureux (Fragmente dintr‑un discurs îndrăgostit) (1977), devine cunoscut inclusiv publicului larg. Se stinge din viaţă în 1980, după ce este lovit de o maşină în timp ce se îndrepta spre Collège de France.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.