Cărțile autorului Paul Theroux

Paul Edward Theroux s‑a nascut pe 10 aprilie 1941 in Medford, Massachusetts. Este autorul a numeroase carti de calatorie si romane. Si‑a terminat studiile la University of Massachusetts, iar la Syracuse University s‑a pregatit pentru a deveni membru al Peace Corps. A predat limba engleza in Malawi, unde a fost implicat intr‑o lovitura de stat esuata si a trebuit sa paraseasca Peace Corps. S‑a intors in Africa pentru a preda la Universitatea Makerere din Kampala, Uganda. Aici l‑a intilnit pe V.S. Naipaul (laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in 2001), care i‑a devenit mentor. A mai predat la Universitatea din Singapore, unde s‑a hotarit sa devina scriitor profesionist. Este membru al Royal Society of Literature si Royal Geographic Society din Marea Britanie. A scris articole pentru Christian Science Monitor, Esquire si Atlantic Monthly si citeva romane de succes, cis­tigind numeroase premii. Dintre volumele publicate, mentionam: The Old Patagonian Express (1979), The Kingdom by the Sea (1983), Sailing Through China (1983), The Imperial Way: By Rail from Peshawar to Chittagong (1985), Riding the Iron Rooster (1988), To the Ends of the Earth (1990), The Happy Isles of Oceania (1992), The Pillars of Hercules (1995), Sir Vidia’s Shadow (1998), Fresh Air Fiend (2000), Dark Star Safari (2002), The Tao of Travel (2011), The Last Train to Zona Verde (2013). In prezent locuieste, impreuna cu sotia sa Sheila, in Hawaii si Cape Cod. La Editura Polirom a mai aparut Bazarul pe roti. Cu trenul prin Asia (2015).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.