Cărțile autorului Sandra Pralong

Nascuta la Bucuresti si crescuta in Elvetia si in Statele Unite ale Americii, Sandra Pralong (Budis pe numele de fata) se intoarce in Romania la inceputul anului 1990 pentru a pune bazele Fundatiei Soros pentru o Societate Deschisa, pe care o conduce pana in 1993, finantand inceputurile societatii civile in Romania si Moldova. In 1989, inainte de a reveni in tara, Sandra Pralong traia la New York, unde era director al saptamanalului Newsweek. De la Bucuresti, colaboreaza cu CNN International si contribuie la deschiderea canalului de televiziune fata de jurnalistii din Europa Centrala si de Est, iar in 1994, la Praga, pune bazele unei agentii de stiri video. Revine in Romania in 1998 pentru a deveni consiliera presedintelui Romaniei, responsabila de relatia cu romanii de pretutindeni si comunicare internationala, iar in 2000 creeaza, la Bucuresti, Synergy Communications, care ofera consiliere in domeniul strategiei unor companii precum Dacia-Renault, Erste Bank, Google etc. si organizatii precum ONU, UNICEF, OCDE, Banca Mondiala, Comisia Europeana etc.
In 2002 este chemata sa conduca departamentul de comunicare regionala a Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) in cele 27 de tari foste comuniste. Se intoarce din nou in Romania in 2006 si, cu profitul de la Synergy Communications, infiinteaza propria fundatie, SynergEtica – Impreuna suntem buni!, din dorinta de a le insufla tinerilor romani bucuria eticii, a civilitatii si a bunei-cuviinte. Printre programele fundatiei, la care contribuie numerosi tineri voluntari, se numara „Fair Play” – un program de etica prin sport –, diverse programe de constientizare, cum ar fi „Nesimtirea Ucide!”, „Ura dauneaza grav sanatatii” sau „Misca-ti Bunul-Simt!”, programe pentru readucerea in Romania a tinerilor scoliti in strainatate, ca „Noii Pasoptisti – Revolutionar de Optimisti”, precum si „Radio-ONG” si, recent, „Eruptie Anticoruptie”. In 2007, Comisia Europeana o invita sa faca parte din grupul celor zece intelectuali europeni care reflecteaza asupra provocarilor multilingvismului in Uniunea Europeana, iar in 2008 este numita Ambasador al Bunavointei pentru Anul European al Dialogului Intercultural. In 2009 creeaza, la Bucuresti, „Ambasada Artelor”, pentru a promova contributia culturii romanesti la patrimoniul european. Sandra Pralong are un doctorat (Magna cum laude) in stiinte politice, obtinut la Institut d’Etudes Politiques („Sciences Po”) din Paris, a absolvit studii postdoctorale la HEC, in Elvetia (administrarea afacerilor), si are doua masterate, unul in drept international si diplomatie, la Fletcher School of Law and Diplomacy, Boston, si unul in filosofie politica, la Columbia University din New York. A fost decorata de statul roman, de Casa Regala a Romaniei si de Commonwealth-ul statului Massachusetts. In 2010, Sandra Pralong a publicat la Polirom volumul De ce m-am intors in Romania, in care 40 de personalitati povestesc ce le-a motivat sa se intoarca acasa, iar in 2013, tot la Polirom, volumul Mai romani decit romanii? De ce se indragostesc strainii de Romania, in care 45 de personalitati straine spun ce le-a determinat sa se stabileasca la noi in tara.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.