Cărțile autorului Ludmila Petrușevskaia

Ludmila Petrusevskaia s-a nascut la Moscova, in 1938. Absolventa a Facultatii de Jurnalism din cadrul Universitatii de Stat din Moscova, Petrusevskaia a inceput sa scrie la sfirsitul anilor ’60. Primele piese si povestiri, publicate intre 1971 si 1974, au fost urmate de o perioada de tacere impusa, proza si dramaturgia autoarei fiind interzise. Cele opt spectacole montate pe scenele Moscovei la inceputul anilor ’80, precum si aparitia volumului de proza Dragoste nemuritoare (1988) i-au adus autoarei recunoastere unanima atit in rindul cititorilor, cit si al criticilor. A scris peste cincizeci de carti: romane, culegeri de proza, poezie, piese de teatru si eseuri. In momentul de fata, Petrusevskaia este, fara indoiala, o figura-cheie a literaturii ruse contemporane. Operele ei sint traduse in peste douazeci de limbi, iar volumele de proza au fost incluse in topul bestsellerurilor din SUA. Este laureata a Premiului de Stat, a Premiului Triumf, a Premiului International Aleksandr Puskin, a Premiului Stanislavski. In prezent traieste in Moscova.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.