Cărțile autorului Daniel Șandru

Daniel Şandru este politolog, profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, instituţie în cadrul căreia a deţinut funcţia de preşedinte al senatului universitar şi de prorector. Licenţiat, ca şef de promoţie, al Facultăţii de Filosofie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (1999) şi, ulterior, absolvent de ştiinţe politice (2001) în cadrul aceleiaşi instituţii, are un master în filosofie politică (2000), un doctorat magna cum laude în filosofie (2008), cu teza „Valenţe epistemologice ale conceptului de ideologie”, şi a obţinut în 2019 un doctorat summa cum laude în ştiinţe politice, cu teza „Dimensiuni ale populismului în România contemporană”, la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Între 2010 şi 2013 a fost bursier postdoctoral al Academiei Române şi a efectuat stagii de cercetare la Universität Konstanz (2010, 2012) şi la Humboldt-Universität, Berlin (2011). A publicat Reinventarea ideologiei (2009, Premiul „Ion Petrovici” al Academiei Române, Premiul revistei Sfera Politicii şi Premiul revistei Transilvania pentru filosofie politică), Sub semnul paradoxului cotidian (2010, publicistică) şi Ipostaze ale ideologiei în teoria politică (2014, Premiul revistei Transilvania pentru teorie politică) şi a coordonat, în colaborare, volumele: Mass-media şi democraţia în România postcomunistă (ed. I, 2011; ed. a II-a revăzută şi adăugită, 2013), Totalitarismul. De la origini la consecinţe (2011), Sinteze de ştiinţă politică (2012), Dimensiuni social-politice ale operei lui Petre Andrei (2012), Zece exerciţii de „inginerie constituţională” (2013), Cuvintele puterii. Literatură, intelectuali şi ideologie în România comunistă (2015), Repere ale comunicării interculturale (2015), Anul Regal. Jurnalul Jubileului de 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României (2016) şi Lumea Majestăţii Sale. Jubileul Custodelui Coroanei Române (2019). În 2019 a publicat volumul Maladii postcomuniste şi, împreună cu Radu Carp, volumul de dialoguri Cine sîntem şi ce ne ţine împreună? Reflecţii post-Centenar despre natura democraţiei în România. Între august 2016 şi februarie 2017 a fost secretar de stat, coordonator al Departamentului Centenar din cadrul Cancelariei Prim-ministrului Guvernului României, iar din aprilie 2017 coordonează Programul Centenar al Primăriei Municipiului Iaşi pentru perioada 2017-2020. În 2016, în calitate de director al revistei de cultură contemporană Timpul (2014-2017), publicaţie căreia preşedintele României i‑a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria „Promovarea culturii”. Pentru coordonarea activităţilor Departamentului Centenar, în 2019 a fost decorat de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, cu Medalia Regală pentru Loialitate şi i s-a conferit „Meritul Academic”, cea mai înaltă distincţie a Academiei Române.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.