Cărțile autorului Chinua Achebe

Devenit cunoscut pentru romanele si demersurile sale umanitare, Chinua Achebe (Albert Chinualumogu Achebe) s-a nascut in 1930 la Ogidi, un oras din sud-estul Nigeriei. Primul sau roman, publicat in 1958, Things Fall Apart (O lume se destrama; Polirom, 2014), are ca tema conflictul dintre viata traditionala africana si modernitate. Romanele urmatoare continua orientarea antropologica, deseori cu tenta accentuat coloniala: No Longer at Ease (1960), Arrow of God (Sageata lui Dumnezeu, 1964) si A Man of the People (1966). In anii ’70 scrie o carte de povestiri pentru copii, How the Leopard Got His Claws (1972), publica primul volum de poeme (Beware, Soul-Brother, and Other Poems, 1971) si un volum de eseuri, Morning Yet on Creation Day (1975). In 1987 ii apare romanul Anthills of the Savannah, ajuns pe lista scurta a Booker Prize for Fiction, iar in 1988, volumul de eseuri Hopes and Impediments. In anii ’90 se stabileste in America, unde preda la Bard College timp de 15 ani. Din 2009 tine cursuri de civilizatie africana la Brown University. In martie 2013, la virsta de 82 de ani, Chinua Achebe inceteaza din viata.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.