Cărțile autorului Alexandra Ciocârlie

Alexandra Ciocarlie a absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii din Bucuresti, sectia de limbi clasice (1992). In prezent, este cercetatoare la Institutul de Istorie si Teorie Literara „G. Calinescu”. A predat cursuri si seminare de literatura latina si literatura comparata la Universitatea din Bucuresti si la Institutul de Teologie Romano-Catolica „Sf. Tereza” din Bucuresti (1994-2004). A urmat studii aprofundate la Universitatea „Michel de Montaigne” din Bordeaux. Doctor in filologie cu distinctia summa cum laude (2000). Burse de studiu: „New Europe College”, „Vasile Parvan” la Accademia di Romania din Roma, „Petre Tutea”, bursa postdoctorala a Academiei Romane. A publicat volumele Iuvenal, 2002 (premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din Romania si premiul pentru debut al revistei Romania literara); Si totusi, clasicii..., 2007 (nominalizare la Premiul National pentru Arte, sectiunea literatura, si la premiul pentru critica si istorie literara al Uniunii Scriitorilor din Romania); Cartagina in literatura latina, 2010 (premiul „Petru Cretia” pentru filologie clasica acordat de M.N.L.R.); Ecouri ale clasicismului greco-latin in literatura romana, 2013.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.