Cărțile autorului Joseph Conrad

Joseph Conrad (Jozef Teodor Konrad Korzeniowski, 1857‑1924) s‑a nascut in Berdicev, Ucraina. Tatal sau, Apollo Korzeniowski, lucra ca traducator de literatura engleza si franceza, astfel incit fiul are inca din copilarie acces la marea literatura universala. In 1861 familia ii este exilata in nordul Rusiei. Opt ani mai tirziu, Conrad va ramine orfan si de tata, dupa ce mama sa murise de tuberculoza in 1865 ; paraseste Rusia cu unchiul sau, studiaza in particular latina, limbi straine, geografie si matematica la Cracovia, iar mai tirziu se inscrie in marina comerciala franceza. Calatoreste mult pe mare, intra in marina comerciala britanica, iar in 1886 obtine deja brevet de capitan de vas si primeste cetatenie britanica. Viziteaza Australia, citeva insule din Oceanul Indian, navigheaza in Oceanul Pacific si ajunge chiar pe fluviul Congo, in Africa. In 1884 paraseste definitiv marea si se stabileste in Anglia, iar in 1896 se casatoreste cu Jessie George, cu care are doi copii.
In literatura debuteaza in 1895, cu romanul Almayer’s Folly, primit foarte bine de publicul vremii. Au urmat mai multe romane si nuvele, printre care: Negrul de pe Narcis (1897), Inima intunericului (1899), Lord Jim (1900), Nostromo (1904), Agentul secret (1907), Victory (1915), Corsarul (1923). In august 1924, in urma unui atac de cord, Joseph Conrad se stinge din viata. Ca epitaf, a ales un scurt citat din poemul The Faerie Queene de Edmund Spenser: „Sleep after toyle, port after stormie seas,/ Ease after warre, death after life does greatly please”.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.