Cărțile autorului Gaito Gazdanov

Gaito Gazdanov (1903-1971) s-a nascut la Sankt-Petersburg, a crescut in Siberia si Ucraina, iar in 1919, la doar 16 ani, s-a inrolat in Armata Alba a Baronului Vranghel
si a participat la Razboiul Civil Rus pina in 1920. Dupa o scurta perioada in Gallipoli si Constantinopol, unde si-a desavirsit studiile, a plecat la Paris; aici a lucrat ca docher, spalator de locomotive si muncitor la fabrica de automobile Citroën. In 1928 a inceput sa-si cistige existenta ca sofer de taxi in timpul noptii, lucru care-i permite sa asiste ziua la cursuri la Sorbona si sa scrie. Primele sale povestiri apar in revistele de limba rusa ale emigrantilor. In 1929 publica O seara cu Claire, roman apreciat, printre altii, de Maxim Gorki. In 1953 incepe la Radio Europa Libera un program despre literatura rusa, pe care-l va realiza timp de aproape douazeci de ani. Moare in 1971 si este inmormintat la Sainte-Genevieve-des-Bois, linga Paris. Opera lui Gazdanov a fost publicata in Rusia abia dupa 1990.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.