Cărțile autorului Eugene O’Neill

Eugene O’Neill (1888-1953) este unul dintre marii autori dramatici ai secolului al XX-lea. Piesele sale au transformat radical teatrul american si au fost puse in scena in toata lumea, iar multe dintre ele au fost ecranizate cu un succes remarcabil. O’Neill debuteaza ca dramaturg in 1920, cu piesa Beyond the Horizon (Dincolo de zare), care se bucura de o primire frumoasa din partea publicului. Pentru aceasta piesa primeste, de altfel, Premiul Pulitzer, care ii va mai fi acordat de trei ori: in 1922 pentru Anna Christie, in 1928 pentru Strange Interlude (Straniul interludiu) si in 1957, post-mortem, pentru Long Day’s Journey into Night (Lungul drum al zilei catre noapte). Printre operele sale dramatice cele mai cunoscute se numara si Desire Under the Elms (Patima de sub ulmi, 1924), Mourning Becomes Electra (Din jale se intrupeaza Electra, 1931) si A Moon for the Misbegotten (Luna pentru cei dezmosteniti, 1947), care, desi la premiera a fost considerata un esec, este astazi una dintre cele mai apreciate creatii ale sale. In 1936 O’Neill primeste Premiul Nobel pentru Literatura. Dramaturgul american moare in 1953, la Boston. In prezent exista un teatru newyorkez de pe Broadway si un centru de arta dramatica din Waterford, Connecticut, care ii poarta numele, precum si un premiu Eugene O’Neill pentru actori, instituit in Statele Unite in 1956.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.