Cărțile autorului Maria Larionescu

Maria Larionescu (n. 1939) este profesor doctor si conducator de doctorat in sociologie la Universitatea din Bucuresti. Domeniile sale principale de cercetare sint
istoria sociologiei, istoria sociologiei romanesti, sociologia comparata, teoriile sociologice, studiile de evaluare sociala. A lucrat in proiecte de cercetare comparativa internationala ale Bancii Mondiale, avind ca obiectiv monitorizarea impactului procesului de restructurare a sectorului minier din Romania asupra minerilor si familiilor lor, precum si asupra comunitatilor din zonele miniere. A participat, impreuna cu 34 de sociologi, politologi si economisti din tarile candidate la integrare in Uniunea Europeana, la doua proiecte internationale coordonate de Collegium Budapest, avind ca obiectiv prima evaluare cuprinzatoare a sociologiei romanesti, de la inceputuri pina astazi, conform unei grile analitice comune pentru toti participantii. Dintre lucrarile publicate mentionam: Cu ochii minerului. Reforma mineritului in Romania (coautor, Gnosis, 1999), Constituirea clasei mijlocii in Romania (coautor, Editura Economica, 2006), Istoria sociologiei romanesti (Editura Universitatii din Bucuresti, 2007). La aceste lucrari se adauga numeroase studii in volume si reviste de specialitate.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.