Cărțile autorului Sorin Mărculescu

Sorin Marculescu (n. 19 noiembrie 1936, Bucuresti) a absolvit Liceul „Mihai Viteazul” (1954), Facultatea de Filologie (Universitatea din Bucuresti), sectia franceza, cu o teza despre arta sonetului la Ronsard si Du Bellay (1959). Zilier la Biblioteca Academiei (1960), traducator tehnic si, din 1964, redactor la citeva edituri bucurestene, pina la pensionare (decembrie 1996). Debut in poezie in revista Familia (1966). I s-au decernat premii pentru traduceri si poezie (USR, ASB si revista Poesis), o diploma de excelenta pentru traduceri (Observator Cultural, 2011) si a fost nominalizat la Premiul „Cartea anului” acordat de Romania literara (2005, 2012). Membru al USR si al Asociatiei Internationale a Hispanistilor. Versuri: Cartea nuntilor (ELU, 1968); Locul simburelui (Cartea Romaneasca, 1973); Carte singura (Cartea Romaneasca, 1982); Fluviul intimplator (Cartea Romaneasca, 1985); Lumina de seara (Carte singura, V, Vinea, 2000). A tradus peste 60 de lucrari (beletristica, filozofie, estetica, religie) din spaniola, engleza, franceza si italiana, culminind cu opera narativa completa a lui Miguel de Cervantes si operele complete ale lui Baltasar Gracian.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.