Cărțile autorului André Breton

André Breton (1896-1966) s-a născut în Franța, la Tinchebray. A debutat ca scriitor la doar optsprezece ani, însă apoi s-a dedicat studiului medicinei și psihiatriei. În 1916 s-a alăturat curentului dadaist. Mai tîrziu, împreună cu Philippe Soupault, Louis Aragon, Paul Éluard și Pierre Reverdy, Breton a fondat suprarealismul, ale cărui principii le-a enunțat în manifestele sale. A publicat numeroase volume de poezie, proză și eseuri, printre care: Clair de terre (1923), Manifeste du surréalisme (1924), Nadja (1928; Polirom, 2013), Les Vases communicants (1932), L’Amour fou (1937), Dictionnaire abrégé du surréalisme (1938).

Clasicii modernității

Nadja

André Breton
INDISPONIBIL

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.