Cărțile autorului Hans Fallada

Scriitorul de origine germana Rudolf Wilhelm Friedrich Ditzen (1893-1947) este cunoscut in lumea literara sub pseudonimul Hans Fallada. Romanele sale au aura realismului obiectiv, mizind pe detaliu, pe o perspectiva jurnalistica asupra faptelor, dar si pe ironia subtire, pe zimbetul fin nascut de momentele imposibile in care autorul isi impinge personajele. Din pricina ca a continuat sa publice si sub regimul nazist, Hans Fallada a avut imaginea unui scriitor controversat, imagine dublata si de o viata mai spectaculoasa decit in romanele sale: bolnav din adolescenta, inchis in aziluri psihiatrice dupa ce si-a impuscat un prieten intr-o tentativa de sinucidere, abuzind de morfina si alcool, vesnic datornic si inspaimintat. Printre romanele sale se numara Si acum ce facem, micutule? (1932), Am avut cindva un copil (1934), Lup printre lupi (1937), Gustav cel de fier (1938), Atunci, la noi acasa (1943), Singur in Berlin (1947; Polirom, 2012).

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.